20 de persoane, între care şi Marius Locic, reţinute în dosarul fraudelor bancare

20 de oameni au fost reţinuţi până acum în dosarul fraudei bancare de 85 de milioane de euro, potrivit România TV. Printre aceştia sunt directori de bănci, notari şi oameni de afaceri, cum ar fi Marius Locic. Soţia lui Marius Locic a primit interdicţie de a părăsi ţara. Soţii Locic sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, aderare şi sprijinire de grup infracţional şi spălare de bani.

14 dec. 2012, 07:49
20 de persoane, între care şi Marius Locic, reţinute în dosarul fraudelor bancare

Avocatul lor a arătat, la ieşirea de la DIICOT, că soţii Locic sunt acuzaţi de aceste fapte în legătură cu modul în care au vândut un imobil din cartierul bucureştean Dorobanţi.

Apărătorul celor doi a mai spus că imobilul a fost vândut cu 6,4 milioane de euro unei societăţi Prod Conserv care, pentru achiziţionarea acestuia, a făcut contract cu o bancă. Totodată, avocatul a arătat că, la audieri, procurorii nu le-au arătat soţilor Locic nicio probă directă care să probeze acuzaţiile ce le sunt aduse.

Întrebat despre implicarea soţiei lui Locic, avocatul a spus că aceasta a semnat fără să aibă cunoştinţă actele de vânzare a imobilului.

Avocatul a mai precizat că procurorii vor cere vineri Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă a lui Marius Locic.

Joi seară, când a fost adus pentru audieri la DIICOT, Marius Locic declarase presei că este absolut nevinovat, are o relaţie foarte bună cu băncile şi creditarea şi că, în opinia sa, cel mai probabil, a deranjat anumite persoane prin deschiderea unor pieţe.

Dumitru Creştin, Dana Băjescu, directorul Grupului BRD Dorobanţi din Bucureşti, şi notarul Paula Rosenberg, soţia lui Damian Drăghici, au plecat de la DIICOT, după ce au fost audiaţi în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro. Avocatul lui Dumitru Creştin a declarat că acesta a fost audiat în calitate de martor.

Marius Locic este considerat unul dintre capii reţelei de fraudare, alături de fraţii Creştin. Aceştia au luat credite de milioane de euro, dar au garantat cu terenuri şi imobile supraevaluate. Oana Mizil a luat peste 1 milion de euro. A garantat cu un teren din Snagov, pe care l-a vândut în aceeaşi zi. Iubita lui Vanghelie a mai făcut un împrumut în acelaşi an. N-a plătit nicio rată de atunci. Totul a fost posibil cu ajutorul directorilor de bănci.

Anchetatorii au făcut, joi, 48 de percheziţii în Bucureşti, Satu Mare, Ilfov şi Vâlcea, fiind vizată o grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală care ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a şapte directori ai băncilor, prejudiciul fiind de 85 milioane de euro.