Marius Marcovici, fostul consilier al lui Tăriceanu, REŢINUT în dosarul retrocedărilor ilegale

Marius Marcovici, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost reținut, miercuri seară, în dosarul retrocedărilor ilegale, în care este vizat şi omul de afaceri Remus Truică, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. Acesta este acuzat de spălare de bani și aderare la un grup infracțional.

09 dec. 2015, 18:08
Marius Marcovici, fostul consilier al lui Tăriceanu, REŢINUT în dosarul retrocedărilor ilegale

Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost luat cu mandat, miercuri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat la sediul DNA Brașov. Tot cu mandat a fost ridicat şi omul de afaceri Remus Truică, dus, de asemenea, la DNA Braşov pentru audieri.

Citeşte şi: REMUS TRUICĂ şi DAN ANDRONIC, ridicaţi de DNA şi duşi la audieri. Prinţul Paul, vizat în acelaşi dosar UPDATE

Marius Marcovici ar fi implicat în dosarul lui Remus Truică, iar prejudiciul estimat s-ar ridica la 136 milioane euro.

Marcovici a fost administrator al firmei Reciplia SRL, deţinută de Reciplia Limited, care a cumpărat drepturi ligitioase asupra mai multor proprietăţi, printre care Pădurea Fundul Sacului, de 47 de hectare, de pe malul Lacului Snagov, de la Prinţul Paul, contra sumei de 4 milioane de euro.

Tot cu mandat a fost ridicat şi Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

Procurorii DNA au efectuat miercuri nouă percheziții în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2006 — 2015. „Sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA într-un comunicat de presă.

În cadrul percheziţiilor au fost vizate şi casele afaceristului Remus Truică şi ale prinţului Paul, într-un dosar în care este vorba despre retrocedarea a aproape 47 de hectare de pădure în zona Snagov. Dosarul este instrumentat de DNA Brașov și a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

Prinţul Paul a fost citat şi el la DNA Braşov, însă i s-a făcut rău pe drum şi a mers la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, unde a fost internat la secţia de cardiologie, după ce a acuzat dureri şi amorţeală la braţul stâng. Prinţul Paul se afla în maşină cu soţia sa, Lia, care i-a acordat primul ajutor când s-a simţit rău, la o staţie de alimentare cu carburanţi. Potrivit primelor informaţii, Prinţul Paul a fost internat într-un salon în care se află alţi 10 pacienţi, însă există surse care susţin că situaţia sa ar fi destul de serioasă şi că a fost nevoie ca prinţul Paul să fie conectat la aparate pentru a putea respira.

Procurorii au decis să investigheze retrocedarea celor aproape 47 de hectare de pădure şi teren pe care prinţul Paul de România le-a obţinut în 2006 în Snagov, după ce s-a descoperit că sunt documente care arată că acel teren n-ar fi fost niciodată al Casei Regale, şi totuşi o instanţă de judecată a stabilit contrariul. Între timp, mare parte din teren a fost vândută de nepotul lui Carol al II-lea mai multor persoane, printre care şi lui Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

Ancheta, deschisă încă din 2010, se sprijină pe un raport de audit al Curţii de Conturi, care a prezentat situaţia tuturor retrocedărilor din 1990 până în 2012. Inspectorii susţin că Paul de România ar fi primit ilegal 46,78 hectare din pădurea „Fundul Sacului”, de pe malul lacului Snagov.

Pădurea Snagov a fost tot timpul proprietatea publică a statului român şi nu putea fi vândută, susţineau inspectorii în raport. Chiar Casa Regală, într-o scrisoare semnată de regele Mihai, solicita instanţei să respingă retrocedarea.