Marius Nica: Legea salarizării are şi influenţe negative la ministerul Fondurilor Europene. Vedem cum procedăm să nu scadă salariul

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat la România TV că legea salarizării are şi influenţe negative în ceea ce priveşte personalul din cadrul ministerului.

10 nov. 2017, 19:45
Marius Nica: Legea salarizării are şi influenţe negative la ministerul Fondurilor Europene. Vedem cum procedăm să nu scadă salariul

„Personalul care gestionează fonduri europene au sporuri, care s-au diminuat. Vedem cum procedam sa nu scada salariul”, a subliniat ministrul Marius Nica la România TV.

Ministrul Fondurilor a declarat că a lansat o finanţare de 551 milioane de euro care se adresează tinerilor someri si varstnicilor. „Termenul limita pentru proiecte este februarie. În 2018-2019 pot accesa banii. Una din liniile de finantare vizează tinerii de15-24 de ani pe care statul doreste sa-i formeze. Sunt  cei care nu lucreaza si nu sunt in invatamant.

Citeşte şi: Mihai Tudose, ameninţări din cauza fondurilor UE: „Cred că o să-şi găsească un loc de muncă în care să fie cu adevărat util”

România riscă să rămână din nou fără posibilitatea de a accesa fonduri europene, iar premierul Mihai Tudose a cerut demiterea celor vinovaţi în debutul şedinţei de guvern de miercuri. 

Despre infrastructură

„Infrasctruct nu se face de pe o luna pe alta, daca vorbim de autostrazi daca erau lansate in 2016 acum aveam finantare. Începand cu luna noiembrie ne-am asumat sa semnam drumurile judetene, 900 mil de euro. Ieri am semnat la Piatra Neamt finantare de 75 mil euro si urmeaza toata regiunea Moldovei si apoi toata tara”.

„Simularile de la Ministerul de Finante si al Muncii vor avea rezultate in perioada urmatoare. Cred ca masurile din Codul Fiscal sunt bune. Am avut si noi intrebari de la beneficiari de fonduri UE, dar avem flexibilitate crescuta. Unde va fi nevoie de o majorare a brutului putem face ca beneficiarii sa realizeze si economii in proiecte”.

Personal ceea ce este important pentru noi este sa ramanem in tinta sub 3% deficit ca altfel se poate pune sub semnul intrebarii accesarea fondurilor UE, a punctat Marius Nica.