PNL şi PDL, COALIŢIE pentru susţinerea unui liberal la preşedinţia CJ Cluj în locul lui Horea Uioreanu

Conducerile organizaţiilor judeţene din Cluj ale PNL şi PDL au încheiat sâmbătă un parteneriat prin care democrat-liberalii îi vor susţine pe liberali în numirea unui preşedinte interimar la Consiliul Judeţean, în locul lui Horea Uioreanu, arestat preventiv sub acuzaţia de luare de mită.

RomaniaTV.net
31 mai 2014, 16:50
PNL şi PDL, COALIŢIE pentru susţinerea unui liberal la preşedinţia CJ Cluj în locul lui Horea Uioreanu

Delegaţia Biroului Permanent a PNL Cluj s-a întrunit sâmbătă de urgenţă pentru a-l numi pe senatorul Marius Nicoară ca preşedinte interimar al organizaţiei, în locul lui Uioreanu, ocazie cu care s-a discutat şi situaţia de la nivelul Consiliului Judeţean.

‘Am avut discuţii cu PDL care ne-a oferit susţinerea şi care va primi un post de vicepreşedinte. Sunt lucruri pe care noi le dorim pentru a avea o majoritate care să deblocheze activitatea în Consiliul Judeţean, pentru că sunt multe proiecte stopate’, a declarat Marius Nicoară, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, prezent la conferinţă de presă, a precizat că este importantă instalarea cât mai curând a unui preşedinte interimar la CJ.

‘Când discutăm proiectele pentru clujeni lăsăm la o parte culorile politice. Am avut o discuţie astăzi legat de susţinerea unui candidat din PNL pentru funcţia de preşedinte interimar. Şi în aceste condiţii, din rândurile PDL vom desemna un consilier judeţean care să ocupe tot un post interimar de vicepreşedinte. Este foarte important ca aici la Cluj să instalăm cât se poate de repede normalitatea pentru că sunt proiecte importante care aşteaptă să fie aprobate şi să fie implementate cât se poate de repede’, a spus Buda.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a vorbit, cu aceeaşi ocazie, despre cât este de important să se evite tergiversarea în cazul numirii unui preşedinte interimar la Consiliul Judeţean. Ea a amintit că este pentru a doua oară când Clujul se confruntă cu situaţia în care un om cu o funcţie importantă la nivel administrativ este arestat în urma unei anchete a DNA, referindu-se la fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu (PDL), care a fost închis pentru aproape un an pentru fapte de corupţie.

‘Am hotărât să deblocăm rapid situaţia la CJ alături de colegii de la PDL pentru că nu considerăm că în Cluj este nevoie de o tergiversare a acestei situaţii care nu este una plăcută nici pentru partide, nici pentru clujeni. Este a doua oară din păcate când în Cluj se întâmplă evenimente de acest tip. Am hotărât împreună să deblocăm pentru că ne dorim ca Clujul să fie desemnat capitală europeană. Ori pentru asta administraţia trebuie să funcţioneze. Nu vrem ca această chestiune să influenţeze negativ o decizie’, a spus Norica Nicolai.

Cei doi liberali au anunţat că pentru funcţia de preşedinte interimar al CJ Cluj va fi susţinut consilierul judeţean Mihai Szeplekan. Acesta a fost la începutul carierei sale consilier al lui Marius Nicoară, pe atunci preşedintele PNL Cluj.

În prezent, vicepreşedinţii CJ Cluj sunt Ioan Oleleu de la PSD şi Vakar Istvan de la UDMR.

Horea Uioreanu, fost lider al PNL Cluj şi preşedinte al CJ Cluj, a fost arestat preventiv joi sub acuzaţia de luare de mită şi spălare de bani. În dosar mai sunt cercetaţi în stare de arest preventiv şi doi oameni de afaceri. Cercetările vizează contracte acordate preferenţial pentru construirea unei platforme la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca.