Marius Paşcan, PDL: Schema de sprijin a persoanelor fizice care au credite bancare este o măsură iresponsabilă

Viceliderul grupului PDL din Senat, Marius Paşcan consideră că schema de sprijin a persoanelor fizice care au credite bancare, gândită de Guvern, ar fi 'o măsură iresponsabilă', potrivit Mediafax. Mai mult, această măsură ar fi menită doar să atragă voturi.

RomaniaTV.net
04 feb. 2014, 13:59
Marius Paşcan, PDL: Schema de sprijin a persoanelor fizice care au credite bancare este o măsură iresponsabilă

‘Trăim s-o vedem şi pe asta. Premierul Victor Ponta a găsit metoda comunistoidă de a cumpăra aproape un milion de voturi, din contribuţiile românilor la bugetul de stat. Ponta a anunţat, luni, că a obţinut acordul partenerilor internaţionali pentru o măsură ‘cu impact important în economie’, o măsură de sprijin a persoanelor fizice care au credite bancare. Astfel, spune Ponta, peste 900.000 de restanţieri ar putea fi ajutaţi. Guvernul are în plan stimularea consumului printr-un credit fiscal acordat persoanelor cu venituri sub medie – sub sau cel mult egale cu 1.610 lei – care obţin de la bancă restructurarea creditelor. Acest lucru se va face cu prelungirea scadenţei până la 2 ani. Restructurarea ar trebui să îndeplinească mai multe cerinţe, printre care aplicarea doar la credite cu întârzieri de cel mult 90 de zile. Cu alte cuvinte, nu vă mai achitaţi creditele la bancă, întrucât vi le acoperă guvernul. Este o măsură iresponsabilă’, a susţinut marţi senatorul PDL într-un comunicat de presă.

Acesta a arătat că Guvernul pregăteşte ‘o acciză suplimentară la carburanţi’, care va genera un nou val de scumpiri ale costurilor vieţii, pe motiv că nu sunt bani la buget şi că, pe de altă parte, ‘fiind an electoral, se pregăteşte să subvenţioneze din banii noştri creditele neperformante şi implicit băncile care le-au acordat’.

Senatorul democrat-liberal consideră că, prin această măsură, guvernul îşi bate joc de contributorii buni platnici, ‘de cei care muncesc şi fac sacrificii să-şi poată plăti dările tot mai împovărătoare către stat’.