Marius Savu, şeful ANM: Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen

Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a mărturisit că nu înţelege de ce în cazul produselor antiinflamatoare, oamenii cheltuiesc 15, 20 sau 30 de lei pentru o cutie de Nurofen, când există variante mai ieftine, care costă 5 lei.

26 nov. 2014, 14:07
Marius Savu, şeful ANM: Nu am înţeles niciodată de ce să dai 30 de lei pe o cutie de Nurofen

„Nu am înţeles niciodată de ce. Probabil că e puterea reclamei la televizor”, a spus Marius Savu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Declaraţia a fost făcută în cadrul evenimentului de lansare a campaniei de informare „Medicamentele generice: eficienţă, calitate şI siguranţă la un preţ mai mic” dezvoltată de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) în parteneriat cu ANMDM, potrivit zf.ro.

Citeşte şi Bănicioiu: Farmaciile, verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate

În România, medicii prescriu medicamentele pe baza substanţei active, care se regăseşte în mai multe produse sub diferite denumire comerciale şi preţuri diferite. Doar în anumite cazuri se poate face prescrierea pe brand. Farmaciile sunt de asemenea obligate să elibereze pacientului produsul cu cel mai mic preţ, însă în practică s-a dovedit că pot exista sincope.

Recent, Ministerul Sănătăţii a demarat un control în farmaciile din ţară pentru a vedea cum se face eliberarea de medicamente.

Citeşte şi Sute de tone de MEDICAMENTE CONTRAFĂCUTE. Interpol trage un semnal de alarmă