Marius a fost găsit fără suflare în casă la doar 33 de ani. Îţi sunase mama cu câte ore înainte de a muri. „Zbor lin între îngeri dragul meu! Mi-ai lăsat o durere enormă! Dumnezeu să te ierte suflet bun!”

Marius Timofte, un român din Scoția, s-a stins din viață la vârsta de 33 de ani, fiind găsit fără viață în casă. Cu doar o seară înainte de a-și găsi sfârșitul, bărbatul și-a sunat mama aflată în Italia să-i spună că se simte rău. Nimeni nu se aștepta ca aceasta să fie ultima conversație între cei doi.

16 mart. 2023, 12:02
Marius a fost găsit fără suflare în casă la doar 33 de ani. Îţi sunase mama cu câte ore înainte de a muri. „Zbor lin între îngeri dragul meu! Mi-ai lăsat o durere enormă! Dumnezeu să te ierte suflet bun!”

Marius Timofte, un şofer licrator plecat să-şi câştige pâinea departe de ţară, a fost găsit fără suflare în casa sa din Scoția. Cu doar câteva ore înainte de a muri, românul își sunase mama în Italia să-i spună că se simte rău.

Mama tânărului a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Bărbatul în vârstă de 33 de ani din Edinburgh a avut febră sâmbătă, 11 martie 2023. Marius Timofte și-a sunat mama și i-a spus că nu se simte bine, că va lua niște medicamente și se va băga la culcare. Din nefericire, tânărul nu s-a mai trezit însă niciodată.

Duminică, 12 martie 2023, îngrijorată, mama sa l-a sunat să vadă cum se mai simte, doar că românul nu a mai răspuns la telefon. Asta a făcut-o pe femeie să apeleze la prietenii săi din Scoția să meargă să verifice ce s-a întâmplat cu Marius.

Marius Timofte s-a stins din viață în timpul nopții. „Locuia în Edinburgh de aproximativ șase ani. Sâmbătă a răcit și a avut febră, locuia singur aici, dar era foarte apropiat de mama lui. A sunat-o în noaptea aceea și i-a spus că va lua niște medicamente înainte de a merge la culcare și a fost ultima dată când au vorbit. Mama lui l-a sunat dimineața pentru a verifica cum era, dar nu a mai răspuns. S-a îngrijorat și a luat legătura cu unul dintre prietenii noștri de aici pentru a merge să verifice. Când Valentino, prietenul nostru a bătut la uşă, nu a primit niciun răspuns, apoi a încercat să o spargă. Vecinii au auzit zgomote şi au venit să ajute. Împreună au spart ușa. Unul dintre vecinii lui era asistent medical și a încercat să-l resusciteze pe Marius, dar era din păcate deja mort. Stătea întins în pat cu telefonul în mână, așa că bănuim că a încercat să sune după ajutor”, a relatat Ștefania, una din prietenele românului în vârstă de 33 de ani, pentru jurnaliștii de la  Edinburgh Live.

Sfârșit tragic pentru un cercetător de 28 de ani. Valeriu a murit pe masa de operație după o partidă de fotbal cu prietenii

Românul era originar din Brașov, iar trupul neînsuflețit al acestuia urmează să fie repatriat în țară. „Mama lui, Dalilia locuiește în Italia și zboară în Edinburgh în această seară. Ne vom întâlni cu ea la aeroport. Au fost atât de apropiați și și-au spus totul unul altuia, el a fost singurul ei fiu, așa că ea este absolut zdrobită. Există o mulțime de tradiții atunci când cineva moare în România, așa că trupul său va fi transportat acolo pentru a aranja înmormântarea, dar totul va costa foarte mult. Marius locuia singur de curând. Era șofer de livrare și muncea mult pentru a se întreține. Cred că muncea prea mult și nu avea grijă de el însuși – dar pentru că facturile erau atât de mari, nu avea de ales”, a mai dezvăluit prietena lui Marius.

Ștefania și Marius s-au cunoscut în urmă cu ceva ani când au lucrat împreună, devenind instantaneu prieteni.   Era o persoană foarte bună. Am lucrat împreună ani de zile într-un magazin din Stockbridge care s-a închis acum. În fiecare seară, când ne terminam tura, ieșea afară și dădea mâncare oamenilor fără adăpost în drum spre casă. Nu bea, nu fuma și nu ieșea prea mult. Comunitatea românească este uriașă în Edinburgh și nimeni nu se aștepta la asta – suntem devastați”, a mai mărturisit românca, potrivit stirilekanald.ro.

Citește și: Tânărul IT-ist de 27 de ani a fost găsit fără suflare. Prietenii nu mai aveau niciun semn de la el de două zile

Un purtător de cuvânt al poliției din Edinburgh a declarat: „În jurul orei 13.10, duminică, 12 martie 2023, poliția a fost chemată în zona Alnwickhill Terrace din Edinburgh, în urma morții subite a unui bărbat de 33 de ani. Nu au existat circumstanțe suspecte”.

Dalilia, mama lui Marius Timofte , a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook.  „Zbor lin între îngeri dragul meu! Mi-ai lăsat o durere enormă! Dumnezeu să te ierte suflet bun!”.

A fost înființată o strângere de fonduri pentru a acoperi costurile înmormântării și transportului trupului neînsuflețit lui Marius cu avionul în România.