Marius, un pompier din Olt, e „eroul zilei”. Și-a riscat viața pentru alții, în timp ce era în vacanță cu familia. „Nu e miros de fum, tati. Mami mi-a zis că așa miros cei care salvează vieți”

"Eroul zilei" este Marius, un pompier din Olt care și-a riscat viața pentru a salva vieți în timpul său liber, în timp ce era cu familia în vacanță.

29 ian. 2023, 09:12
Marius, un pompier din Olt, e „eroul zilei”. Și-a riscat viața pentru alții, în timp ce era în vacanță cu familia. „Nu e miros de fum, tati. Mami mi-a zis că așa miros cei care salvează vieți”

Marius se afla cu soția și fiica lui în vacanță, în stațiunea Călimănești-Căciulata și se pregăteau să plece spre casă. Chiar în acel moment, înainte să urce la volan, a observat că dintr-o anexă a hotelului ieșea un fum gros. Fără să stea deloc pe gânduri, pompierul a mers să vadă despre ce e vorba și a făcut tot ce a ținut de el pentru a stinge flăcările și toată lumea să fie în siguranță.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au relatat pe pagina de Facebook întâmplarea cu pompierul neînfricat, care și-a pus meseria pe primul plan și a mers să salveze situația.

Citește și Tânăr de 24 de ani mort după ce mașina lui s-a ciocnit frontal cu o autospecială ISU. Trei pompieri sunt răniți

„Ducea bagajele la mașină. Marius era alături de soția și fata lui. Se pregăteau să plece spre casă după două zile de concediu petrecute în stațiunea Călimănești-Căciulata. Când să se urce la volan a privit înspre hotel. De undeva, dintr-o anexă, ieșea un fum gros. Și-a dat imediat seama că este un început de incendiu.

– Rămâi cu fata aici și sună la 112! Eu merg să văd ce e acolo, i-a spus el soției.

Nu a apucat să se apropie prea mult, iar în locul fumului gros care ieșea au început să apară flăcările. O parte din personalul hotelului ieșise să vadă ce se întâmplă.

– Știți dacă e cineva înăuntru? a întrebat Marius.

– Nu ar trebui să fie nimeni, dar acolo avem depozitul! Sunt multe materiale inflamabile!
-A sunat soția la 112. Aveți vreun hidrant pe aici?
-Avem, a răspuns un bărbat.
-Ajutați-mă să întindem furtunul până aici.

Pentru că fumul era foarte dens, Marius a udat un prosop, l-a înfășurat în jurul feței și a intrat să stingă incendiul. I s-au alăturat și doi pompieri voluntari din stațiune, așa că după câteva minute flăcările au fost stinse.

Marius a ieșit din acea magazie, și-a dat prosopul jos. De la fum ochii îl usturau.

-Hai să scoatem materialele, să nu fi rămas ceva care arde mocnit, le-a spus el celor doi pompieri voluntari.
-Stați liniștiti, ne ocupăm noi, le-a spus cineva din spate.
Atunci a văzut Marius că deja sosiseră pompierii militari.
-Am stins, dar trebuie verificat, i-a spus el celui care conducea echipajul.
-Sunteți de aici, de la hotel?
– Nu, nu, sunt colegul vostru, de la Olt. Tocmai plecam spre casă când am văzut fumul. Am limitat propagarea incendiului, dar mai sunt multe materiale înăuntru!

– Nu mai rămâneți o zi la noi? Nu puteți pleca așa la drum!
-Nu am cum. Mâine sunt de serviciu.

S-a urcat în mașină și a deschis geamul.

-Tati, de ce deschizi geamul? l-a întrebat fata.
-Să iasă un pic mirosul de fum!
-Nu e miros de fum, tati. Mami mi-a zis că așa miros cei care salvează vieți.

Și așa și este, indiferent cât de murdar și mirosind a fum pleci de la un incendiu, este una dintre cele mai CURATE meserii! Marius este șeful turei de intervenție de la Stația de Pompieri Scornicești și merită toată aprecierea noastră! Felicitări, Salvatorule!”, au scris cei de la MAI.

Citește și Raed Arafat, despre cea mai grea intervenție care îl bântuie și în prezent: „N-ai cum să-ți scoți din mine. Aveam colegi care plângeau, a fost un șoc și pentru noi”