Marius Vizer, primire spectaculoasă în Israel. Președintele Federației Internaționale de Judo e în relații excelente cu premierul israelian, Beniamin Netanyahu

Președintele Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, împreună cu câteva sute de judoka, au avut parte de o primire foarte bună în Israel, pentru turneul de mare șlem la judo, care se desfășoară în aceste zile la Tel Aviv.

18 feb. 2021, 18:54
Marius Vizer, primire spectaculoasă în Israel. Președintele Federației Internaționale de Judo e în relații excelente cu premierul israelian, Beniamin Netanyahu

Președintele Federației Internaționale de Judo, românul Marius Vizer, împreună cu câteva sute de judoka, au avut parte de o primire foarte bună în Israel, pentru turneul de mare șlem la judo, care se desfășoară în aceste zile la Tel Aviv.

Cu toate că Israelul se află în carantină, în contextul pandemiei de COVID-19, cu mii de cetățeni israelieni din străinătate care nu pot intra deocamdată în propria țară, autoritățile israeliene au făcut o excepție pentru judo, lucru la care au contribuit și relațiile care există între Marius Vizer și premierul Israelului, Beniamin Netanyahu.

Marius Vizer a mulțumit Federației Israeliene de Judo pentru efortul de a organiza turneul în condiții de pandemie și a susținut un mesaj de speranță pentru competițiile de judo.

Marius Vizer are relații foarte bune cu autoritățile israeliene în urma unui eveniment petrecut în 2019, când a ajutat un judoka iranian, Saeid Mollaei, cel mai bun din lume la categoria 81 de kilograme, să obțină azil politic în Germania. Saeid Mollaei a fost obligat în mod reperat de antrenorii iranieni să piardă meciuri internaționale pentru a nu ajunge să lupte împotriva unui judoka din Israel, pentru că politica oficială a Iranului este să refuze orice competiții directe dintre sportivii său și sportivii israelieni. Mollaei se află acum în Israel alături de Marius Vizer, cu ocazia turneului de judo de la Tel Aviv, fiind primit cu căldură de iubitorii israelieni ai judo-ului.

Un alt lucru demn de amintit este că, sub conducerea lui Marius Vizer, a fost pentru prima dată când steagul israelian a fost arborat la o competiție internațională în Emiratele Arabe Unite, la Abu Dhabi, în urma victoriei unui judoka israelian. Acest eveniment sportiv a fost văzut drept o contribuție semnificativă la îmbunătățirea relațiilor dintre Emiratele Arabe și Israel.

Leadership-ul lui Marius Vizer a fost apreciat de autoritățile israeliene și de premierul Netanyahu personal, care susțin permanent nevoia ca sportivii israelieni să fie tratați la fel ca toți ceilalți sportivi din lume. Beniamin Netanyahu i-a mulțumit în mai multe ocazii lui Marius Vizer pentru contribuția lui la progresului judo-ului mondial și pentru prietenia dovedită față de statul Israel.