Mark Sutton, dublura lui James Bond care a sărit cu paraşuta la JO, a murit

Dublura lui James Bond care a sărit cu paraşuta la JO din Londra a murit într-un accident, făcând "wingsuit", un sport extrem ce constă în planarea cu ajutorul unui combinezon cu aripi.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 11:41

Cascadorul care a sărit cu paraşuta deghizat în James Bond cu prilejul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, a murit în Elveţia în timp ce practica „wingsuit”, un sport extrem ce constă în planarea graţie unui combinezon cu aripi, informează joi presa britanică, citată de AFP.

Mark Sutton, în vârstă de 41 de ani, s-a prăbuşit miercuri din motive necunoscute pe o creastă în apropiere de Marigny, aproape de frontiera franceză, în timp ce participa la o competiţie de „wingsuit”, precizează ziarele The Sun şi The Times.

Fostul ofiţer al armatei britanice l-a dublat pe Daniel Craig, într-una din secvenţele cele mai marcante ale ceremoniei de deschidere ale JO, în care a jucat alături de un alt cascador deghizat în regina Elisabeta a II-a.

Cei care practică „wingsuit” se îmbracă cu un combinezon special care le permite să planeze. Potrivit presei britanice, Mark Sutton a sărit dintr-un elicopter.