Mark Zuckerberg e dezamăgit de valoarea acţiunilor Facebook. Compania va dezvolta noi aplicaţii

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a ţinut primul său discurs de la listarea la bursă a companiei. În ciuda faptul că preţul acţiunilor a scăzut simţitor, Zuckerberg este convins că noile aplicaţii pentru telefoanele mobile îi vor aduce un profit consistent.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 08:00
Mark Zuckerberg e dezamăgit de valoarea acţiunilor Facebook. Compania va dezvolta noi aplicaţii

Cu toate că valoarea acţiunilor a scăzut simţitor în ultimele luni, Mark Zuckerberg este convins că situaţia se va schimba în bine. „Wall Street trebuie să aibă răbdare până vom veni cu noi servicii”, a declarat fondatorul Facebook.

Sigur că unii oameni vor fi interesaţi, alţi vor renunţa, dar eu cred că este momentul potrivit ca oamenii să ni se alăture, momentul potrivit să rămână şi să dubleze. Şi cred că asta va urma„, a mai spus Mark Zuckerberg.

Deşi în presă s-a speculat faptul că fondatorul Facebook ar începe o nouă afacere cu telefoane mobile, Zuckerberg a ţinut să dezmintă zvonurile. Singura legătură dintre Facebook şi telefoanele mobile sunt noile aplicaţii pentru smartphone ce urmează să fie lansate pe piaţă. „Noi nu oferim servicii ca să facem bani, noi facem bani ca să îmbunătăţim serviciile, iar asta reprezintă esenţa filosofiei pe care o avem în dezvoltarea companiei. Fără îndoială suntem o companie a misiunii, existăm, când ne trezim dimineaţa, cel mai mult ne entuziasmează faptul că facem ca lumea să fie deschisă şi conectată„, a completat Mark Zuckerberg.

La începutul lunii, acţiunile Facebook au scăzut la 18 dolari pe unitate, adică jumătate din preţul cu care au debutat titlurile pe bursă în luna mai. Economiştii avertizează că, până la sfârşitul anului, banii celor care au investit se vor înjumătăţii.