Mark Zuckerberg şi-a cunoscut soţia la coadă la toaletă. Vezi cine este Priscilla Chan

Cine este Priscilla Chan? Femeia care a pus mâna pe unul dintre cei mai râvniţi burlaci ai lumii, Mark Zuckerberg. Dar asta o ştie deja toată lumea. Şi toată lumea este avidă după cât mai multe informaţii despre bruneta cu origini chineze, astfel că numele său a devenit unul dintre cele mai căutate pe internet, după anunţul căsătoriei cu cofondatorul Facebook.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 15:50

Duminică, anunţul privind căsătoria lui Mark Zuckerberg a aruncat internetul în aer, iar toată lumea a început să caute detalii despre cea pe care a făcut-o mireasă, Priscilla Chan. Şi asta la numai o zi după ce Facebook a fost listat la bursă.

People.com oferă câteva detalii despre Priscilla Chan şi relaţia ei cu Zuckerberg.

Priscilla Chan s-a născut în Braintree, Massachusets. A fost o elevă foarte bună şi a terminat Quincy Highschool în 2003, ca şefă de promoţie. A urmat apoi cursurile universităţii Harvard, unde a urmat un master în biologie.

Timp de doi ani, în 2007 şi 2008, Priscilla Chan a predat cursuri de ştiinţă la gimnaziu şi a fost încântată de aceas perioadă, pe care o descrie, potrivit People, drept una în care „petrecea timpul cu micuţii şi încerca să le explice cum funcţionează lumea”.

Pe 14 mai, chiar în ziua în care Mark Zuckerberg a împlinit 28 de ani, Priscilla a absolvit şcoala de medicină de la UCSF, cu specializarea pediatrie.

Priscilla Chan şi Mark Zuckerberg s-au cunoscut la o petrecere a frăţiei Alpha Epsilon Pi, din care el făcea parte în vremea colegiului. Culmea, au interacţionat pentru prima oară în timp ce stăteau la coadă la toaletă. „Mark era un tip tocilar, care apăruse şi el pe acolo”, povestea Chan pentru New Yorker. „Îmi amintesc că avea o pereche de ochelari în formă de halbe”, a adăugat ea.

Deşi este una dintre cele mai bogate femei din lume, după căsătoria cu Zuckerberg, Priscilla se bucură cel mai mult de lucrurile simple din viaţă. „Încercăm să ne îndeplinim obiectivele, să rămânem aproape de lucrurile în care credem şi să ne bucurăm de lucrurile simple ale vieţii”, spune ea. Şi se referă la plimbări în parc şi jocuri.

Deşi au ocupaţii diferite, Priscilla şi Mark au găsit o modalitate de a colabora. Dr. Chan l-a convins pe Zuckerberg să demareze un program de susţinere şi promovare pe Facebook a donării de organe. În mai, compania a anunţat că utilizatorii pot anunţa dacă sunt donatori de organe sau să devină donatori. Ideea le-a venit în timp ce discutau la cină despre Facebook şi despre copii.

Tot datorită Priscillei, Mark Zuckerberg a învăţat chineza. Chiar dacă nu a ajuns să o vorbească fluent, măcar a fost în stare să schimbe câteva cuvinte cu bunica Priscillei când au vizitat împreună China.