Marko, despre concedierea bugetarilor care nu vorbesc limba română: Să nu întoarcem roata istoriei!

Senatorul UDMR Marko Bela se arată "îngrijorat" de proiectul de lege adoptat tacit de Senat, ce prevede concedierea bugetarilor care refuză să vorbească limba română. Este o încercare de a restrânge anumite drepturi ale minorităţilor, a spus parlamentarul la RFI.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 11:03
Marko, despre concedierea bugetarilor care nu vorbesc limba română: Să nu întoarcem roata istoriei!

„Nu sunt de acord cu o astfel de iniţiativă! Deocamdată, nu s-a adoptat acest proiect. Nu s-a adoptat nici în Senat. Pur şi simplu, ieşind din termen, tacit a trecut în Camera Deputaţilor, care e Cameră decizională în cazul unei astfel de legi„, a declarat Marko Bela.

În opinia senatorului UDMR, e vorba de o încercare de a restrânge drepturile minorităţilor. „Oricum, aceste încercări de a restrânge anumite drepturi ale minorităţilor… nu numai în mod indirect, în mod direct această iniţiativă se referă la această problemă, dar aş putea vorbi şi despre alte drepturi ale minorităţilor… deci aceste încercări mă îngrijorează! Noi, în cele două decenii de după 1989, câteodată mai încet, altă dată puţin mai repede, am avansat încontinuu în privinţa drepturilor minorităţilor şi ar fi foarte rău dacă cineva ar încerca să întoarcă roata istoriei şi dacă Parlamentul s-ar apuca să restrângă drepturile deja dobândite!„, consideră senatorul.

Senatul a adoptat recent o lege care prevede desfacerea contractului de muncă pentru salariaţii din instituţii, autorităţi publice şi alte unităţi bugetare, care refuză să vorbească limba română, insultă în public, distrug sau înlătură o emblemă, un drapel, insignă sau alt simbol al statului.