Marmota Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă în SUA

Marmota Phil a prezis şi în acest an cum va fi vremea în următoarele șase săptămâni. Pentru că anul acesta, marmota Phil şi-a văzut umbra, potrivit legendei se spune că urmează alte şase săptămâni de iarnă în Statele Unite.

02 feb. 2021, 16:00
Marmota Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă în SUA
Marmota Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă în SUA

Marmota Phil a ieșit şi anul acesta din vizuină. Evenimentul din Punxsutawney, Pennsylvania, a fost organizat şi anul acesta, în ciuda vremii nefavorabile și a pandemiei de coronavirus. Dacă în anii trecuţi mii de americani se adunau în zorii zilei pentru a-l vedea pe Phil scos din scorbura sa, anul acesta spectatorii au lipsit şi evenimentul a fost transmis online.

Anul acesta, martorii au anunţat că marmota Phil a prezis încă saşe săptămâni de iarnă în SUA.

Ziua marmotei este marcată în fiecare an în 2 februarie în zone din Statele Unite ale Americii şi Canada. Legenda spune că în funcţie de comportamentul marmotei în această zi este prezisă vremea pentru următoarea perioadă.

Conform tradiţiei, Phil este scos din scorbură şi dacă îşi vede umbra, atunci iarna va continua şase săptămâni.

Citeşte şi: Autostradă din California, distrusă în urma ploilor şi a ninsorilor abundente

 

Furtună de zăpadă în nord-estul SUA. Meteorologii anunţă că fenomenul se extinde şi în alte zone

O puternică furtună de iarnă, care a condus la acumularea unui strat de zăpadă de peste 30 de centimetri în nord-estul Statelor Unite ale Americii şi a provocat moartea unei femei vârstnice din Pennsylvania, va avansa marţi în interiorul continentului, existând risc de viscol, scrie Agerpres.

Din cauza furtunii, zborurile din regiune au fost anulate. De asemenea, a fost suspendată funcţionarea trenurilor de metrou din oraşul New York. Un strat de 68 de centimetri de zăpadă s-a acumulat în zone din New Jersey şi Pennsylvania şi de 43 de centimetri în oraşul New York.

Poliţia din Allentown, Pennsylvania, a declarat că o femeie în vârstă de 67 de ani care suferea de boala Alzheimer a fost găsită decedată în zăpadă, luni, după ce s-a aventurat departe de locuinţa sa.

”Vitezele în creştere ale vântului ar putea duce la condiţii apropiate de cele de viscol din cauza zăpezii spulberate”, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS) în prognoza sa valabilă pentru ziua de marţi.

Citeşte şi: Cea mai nouă metodă de înşelătorie prin care romii din SUA înceacă să-i păcălească pe americani. Se întâmplă ziua în amiaza mare VIDEO VIRAL