Marş în Bucureşti pentru unirea cu Basarabia. Peste 100 de basarabeni au cusut un steag tricolor de 1.200 mp

Publicat: Vineri, 18 Octombrie 2013 10:04 // Actualizat: Vineri, 18 Octombrie 2013 10:20 // Sursa: romaniatv.net
Autor: Bogdan Asaftei

Peste 100 de basarabeni au cusut timp de trei săptămâni un imens steag tricolor, de 1200 mp, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România.

Drapelul va fi desfăşurat de miile de participanţi la ,,Marşul pentru Basarabia”, care va avea loc duminică, 20 octombrie, în Bucureşti, pe traseul Guvernul României (Piaţa Victoriei) – Palatul Parlamentului (Parcul Izvor), cu începere de la ora 14:00.

,,Ni s-a spus că dacă vom cere Unirea, o vom face, aşa că iată-ne pe drumul spre Bucureşti. Participarea la marş reprezintă o dovadă în plus a legăturii incontestabile între românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Cristina Zelinschi, originară din Bălţi.

Organizatorii aşteaptă ca peste 10.000 de bucureşteni să răspundă apelului lor şi să ceară factorilor decizionali ca unirea cu Republica Moldova să fie o prioritate naţională. În acest sens, în Parlamentul României a fost înaintat un proiect legislativ iniţiat de societatea civilă.

Un miting similar ca amploare a avut loc în luna septembrie a anului trecut în Chişinău. Aceste evenimente stradale sunt organizate de Platforma Civică Acţiunea 2012, o coaliţie de peste 30 de ong-uri din România, Republica Moldova, SUA, Canada şi mai multe state din Uniunea Europeană.

 

VEZI SI:

MASACRUL din Ardeal. 300 de persoane, măcelărite de armata hortystă VIDEO

 

 

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
balti Basarabia Chişinău Moldova tricolor unire unirea Romaniei cu Moldova
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 15:53
Votează email 0 email
...ce sugerau unirea României cu Basarabia, dar şi mesaje personalizate pentru românii din Republica Moldova. Citeşte şi Marş în Bucureşti pentru unirea cu Basarabia. Peste o sută de basarabeni au cusut un steag tricolor de 1.200 mp Încurajaţi de mesajul...
18 oct 10:26
...un imens steag tricolor, de 1200 mp, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
18 oct 10:21
...săptămâni un imens steag tricolor, de 1200 mp, pentru a-şi manifesta dorinţa de unire cu România. Citește mai departe…

...
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H