Marş pentru UNIREA Basarabiei cu România, organizat în Capitală

Publicat: Duminică, 20 Octombrie 2013 15:41 // Actualizat: Duminică, 20 Octombrie 2013 18:16 // Sursa: romaniatv.net

Peste 10.000 de persoane au mărşăluit duminică prin centrul Capitalei şi au cerut unirea Basarabiei cu România. Majoritatea manifestanţilor au fost studenţi basarabeni, dar lor li s-au alăturat şi foarte mulţi bucureşteni. Tinerii au avut şi un steag tricolor de 1.200 de metri pătraţi.

Marşul pentru unirea Basarabiei cu România a început din Piaţa Victoriei şi a avut ca punct final Palatul Parlamentului. Participanţii, printre care se numără şi zeci de cetăţeni moldoveni, au adus steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care "Vrem Unirea" şi "Sângele apă nu se face. Unire!".

Ei au scandat "Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti", "Doar o ţară am, pe care o iubesc, Basarabia, pământ românesc", "Vrem frăţie, prin unire, pe vecie" şi "Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară".

Marius Cazacu, originar din Bălţi, a precizat că românii basarabeni au venit la Bucureşti pentru a cere Unirea.

"Reprezentăm în stradă vocea marii majorităţi a poporului român care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. Vin să o demonstreze atât cele 117.000 de semnaturi colectate din toate judeţele ţării pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, cât şi cele mai recente cercetări sociologice ale căror rezultate plasează Unirea printre subiectele de maxim interes pentru români", a declarat Cristian David, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al marşului.

Pe tot traseul, manifestanţii au purtat cu ei un steag de 1200 de metri pătraţi, cusut în Moldova de peste Prut.

Potrivit organizatorilor, evenimente similare au avut loc duminică la Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de români şi moldoveni care lucrează în străinătate.

Citeşte şi Marş în Bucureşti pentru unirea cu Basarabia. Peste o sută de basarabeni au cusut un steag tricolor de 1.200 mp

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 oct 19:14
Răspunde | Votează email -1 email
Octavian
Ce-ar insemna acum Unirea Romaniei cu Basarabia ? Pentru Basarabia, trecerea automata la sistemul legislativ romanesc. Apoi urmeaza retrocedarile, chiar "privatizari" si numirea de la Bucuresti a celor din functiile de conducere. Nu vad posibila aceasta unire in acest context. Actuala clasa politica a distrus Romania... acum ar urma Basarabia. Ideea unirii este buna, dar trebuie sa gandim lucrurile "la rece".
20 oct 16:35
...la un marş pentru unirea Basarabiei cu România. Între manifestanţi sunt şi mulţi studenţi din Republica Moldova. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Marş pentru UNIREA Basarabiei cu România, organizat în Capitală la ...
20 oct 16:01
... O amplă manifestaţie a avut loc duminică, la Bucureşti, unde...
20 oct 16:00
...unde studenţii români s-au solidarizat cu fraţii lor de peste Prut care cer Unirea Basarabiei cu România. Citește mai departe…

...
20 oct 15:50
...studenţii români s-au solidarizat cu fraţii lor de peste Prut care cer Unirea Basarabiei cu România. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H