Marş pentru UNIREA Basarabiei cu România, organizat în Capitală

Peste 10.000 de persoane au mărşăluit duminică prin centrul Capitalei şi au cerut unirea Basarabiei cu România. Majoritatea manifestanţilor au fost studenţi basarabeni, dar lor li s-au alăturat şi foarte mulţi bucureşteni. Tinerii au avut şi un steag tricolor de 1.200 de metri pătraţi.

RomaniaTV.net
20 oct. 2013, 12:41

Marşul pentru unirea Basarabiei cu România a început din Piaţa Victoriei şi a avut ca punct final Palatul Parlamentului. Participanţii, printre care se numără şi zeci de cetăţeni moldoveni, au adus steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje printre care „Vrem Unirea” şi „Sângele apă nu se face. Unire!”.

Ei au scandat „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, „Doar o ţară am, pe care o iubesc, Basarabia, pământ românesc”, „Vrem frăţie, prin unire, pe vecie” şi „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”.

Marius Cazacu, originar din Bălţi, a precizat că românii basarabeni au venit la Bucureşti pentru a cere Unirea.

„Reprezentăm în stradă vocea marii majorităţi a poporului român care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. Vin să o demonstreze atât cele 117.000 de semnaturi colectate din toate judeţele ţării pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, cât şi cele mai recente cercetări sociologice ale căror rezultate plasează Unirea printre subiectele de maxim interes pentru români”, a declarat Cristian David, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al marşului.

Pe tot traseul, manifestanţii au purtat cu ei un steag de 1200 de metri pătraţi, cusut în Moldova de peste Prut.

Potrivit organizatorilor, evenimente similare au avut loc duminică la Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunităţilor de români şi moldoveni care lucrează în străinătate.

Citeşte şi Marş în Bucureşti pentru unirea cu Basarabia. Peste o sută de basarabeni au cusut un steag tricolor de 1.200 mp