Marş UNIONIST la Chişinău. Manifestanţii cer UNIREA cu ROMÂNIA

Platforma unionistă Acţiunea 2012 a organizat, sâmbătă, un marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare , spre Ambasada Rusiei. Manifestanţii au cerut unirea Republicii Moldova cu România.

RomaniaTV.net
16 mai 2015, 13:34

Peste 25.000 de persoane au venit la manifestația din centrul Chișinăului, organizată de platforma unionistă ‘Acțiunea 2012’. Cei prezenți scandează tradiționalele lozinci unioniste: ‘Unirea’, ‘Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească’, ‘Noi suntem români’, dar și lozinci antiguvernamentale.

Potrivit relatării sursei citate, din Piața Marii Adunări Naționale manifestanții au pornit în marș pe bulevardul Ștefan cel Mare spre Ambasada Rusiei.

Reprezentanți ai mișcării civice ‘Tinerii Moldovei’ au declarat anterior pentru agenția IPN că acțiunea de sâmbătă are și o conotație legată de expulzarea, la 13 mai, a cetățeanului român George Simion, președintele platformei ‘Acțiunea 2012’. Acesta a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pentru o perioadă de 5 ani, decizie pe care membrii platformei ‘Acțiunea 2012’ și ai altor organizații unioniste o consideră ca fiind una luată la comandă.

Manifestanţii au scandat mesaje de unire cu România în drum spre ambasada rusă, iar odată ajuşi acolo au scandat „Armata rusă – afară!” Ei merg acum spre ambasadele SUA şi României, după care vor reveni în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Poliţia din Chişinău estimează numărul manifestanţilor la 5.000 de oameni, iar organizatorii – la zeci de mii.