Marşul tăcerii la Piatra Neamţ. Oamenii au protestat în linişte

Circa 50 de persoane au participat, luni seara, la un marş al tăcerii prin centrul municipiului Piatra-Neamţ, ca urmare a tragediei produse, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde 11 pacienţi cu COVID-19 au decedat într-un incendiu.

RomaniaTV.net
17 nov. 2020, 01:24

Marşul tăcerii la Piatra Neamţ. Oamenii au avut candele în mâini şi au mărşăluit pe principalele străzi din centrul oraşului fără să scandeze nimic. Protestul s-a desfăşurat fără incidente.

Duminică a avut loc un protest în Piatra-Neamţ la care au participat câteva zeci de persoane care au mărşăluit din faţa Teatrului Tineretului până la spital. La unitatea sanitară, protestatarii au aprins lumânări şi au scandat împotriva conducerii spitalului şi a CJ Neamţ, solicitând demisia acesteia.

Marşul tăcerii la Piatra Neamţ. Familiile celor decedați pot cere suspendarea carantinării pentru a participa la funeralii

Pentru a veni în sprijinul aparținătorilor/membrilor familiilor victimelor incendiului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț din data de 14.11.2020 vă informăm că prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pot fi obținute informații, la numărul de telefon 0233.234.538 cu privire la posibilitatea participării la funeralii de către membrii familiilor care se află sub incidența carantinării/izolării la domiciliu și posibilitatea obținerii unei decizii de suspendare a măsurii de carantinare.

Funeraliile vor fi desfășurate cu respectarea măsurilor în vigoare referitoare la prevenirea răspândirii cu noul coronavirus SAR CoV2. ISU Neamț procedează, prin intermediul psihologului instituției, la informarea directă a aparținătorilor/membrilor familiilor victimelor cu privire la modalitatea de desfășurare a funeraliilor, a posibilității derogării de la măsura carantinării/izolării la domiciliu, cât și a măsurilor de sănătate publică ce trebuie respectate.

Soția doctorului-erou a rămas cu copiii: „Tati e plecat într-o gardă mai lungă și se va întoarce acasă cu bine”

Manager Spital Iaşi: Cei şase pacienţi de la Neamţ îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă

Cei şase pacienţi transferaţi de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ la Spitalul mobil de la Leţcani sunt în continuare în stare gravă, anunţă conducerea unităţii medicale ieşene.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat că toţi cei şase pacienţi aduşi de la Piatra Neamţ la spitalul mobil de la Leţcani sunt în continuare în stare gravă şi că medicii fac eforturi pentru a le salva viaţa.

”Cei şase pacienţi de la Neamţ îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice, dar rezultatul final nu depinde doar de noi, ci şi de organismul acestor persoane”, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.