MARŢI, 13. Rugăciunea care te fereşte de rele

În fiecare an, pe data de 13 martie, întreaga creștinătate cinstește aducerea moaștelor Sfântului Nichifor, patriarhului Constantinopolului. Se spune că persoanele care citesc această rugăciune vor fi ferite tot anul de boli, farmece și tot răul.

12 mart. 2018, 17:02
MARŢI, 13. Rugăciunea care te fereşte de rele

Pe lângă postul care trebuie ținut, în această zi, nici un credincios nu are voie să critice pe cineva și trebuie să se abțină de la gânduri rele.

Iată și rugăciunea:

„Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-a arătat pe tine turmei tale adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nichifor, roagă pe Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Cu dumnezeiască putere ai zdrobit fălcile celor necredincioşi, biruindu-i pe ei cu cuvântul Tău cel întărit şi ai învăţat să cinstească dumnezeiasca icoană a Mântuitorului, arătătorule de cele sfinte. Cu iubire de înţelepciune ai încercat adâncul înţelepciunii şi cu împletiturile dogmelor tale, în chip vădit ai sugrumat pe cei ce se leapădă de chipul lui Hristos, vrednicule de minune.

Tămăduit-ai zdrobirea omenirii, Preacurată şi ai născut pe Făcătorul a toată lumea, Care ne-a ridicat pe noi, cei ce eram surpaţi prin căderea strămoşilor, Mireasă a lui Dumnezeu. Amin.”

Citeşte şi MARTI, 13: Ce superstiţii se abat asupra acestei zile