Marţi se reia dosarul Belina cu reaudierea martorilor

Tribunalul Bucureşti reia marţi audierile în dosarul fostului vicepremier al României, Sevil Shhaideh, şi a convocat la pupitrul martorilor mai multe persoane angajate ale firmei de pază de pe insulă, ce nu s-au prezentat la termenul anterior de judecată.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 06:51
Marţi se reia dosarul Belina cu reaudierea martorilor

La ultimul termen de judecată mai mulţi actuali şi foşti paznici ai insulei Belina au explicat judecătorului cele văzute acolo în perioada de activitate.

Unii dintre aceştia au făcut confuzii mari, încurcând clădiri din zidărie cu banale barăci din lemn. Memoriile acestora au fost reîmprospătate de judecător, acesta arătându-le fotografii făcute de anchetatorii DNA pe insulă, în timpul descinderilor, relatează Stiripesurse.ro.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul „Belina”, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor preşedinte al CJ Teleorman; Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor; Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria; Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale, mai arată susrsa citată.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Citeşte şi: Gabriela Firea susţine că PNL vrea să tripleze preţul întreţinerii. Măsura va afecta în special pensionarii


loading...
Partenerii noștri