Martor: Atacatorul preotului din Focşani a venit de două ori în biserică

Femeia care a asistat la crima din biserica din Focşani unde un preot a fost înjunghiat mortal afirmă că sâmbătă atacatorul a venit de două ori în biserică, ultima dată spunându-i prelatului să îi interpreteze citate din Biblie, iar imediat l-a atacat, preotul mergând până la uşă, unde s-a prăbuşit.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 11:56
Martor: Atacatorul preotului din Focşani a venit de două ori în biserică

Crima a avut loc în jurul orei 10.00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” aflată în Piaţa Unirii din Focşani, unde avusese loc slujba, iar în lăcaşul de cult mai rămăseseră doar preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări.

Femeia spune că în cursul acestei zile atacatorul a venit de două ori în biserică, fiind vorba despre un bărbat cu vârsta până în 40 de ani, înalt, care era îmbrăcat într-o cămaşă neagră. Ea afirmă că a doua oară când a venit bărbatul a mers la preot, spunându-i că vrea să îi explice citate din Biblie.

„Avea nişte foi în mână. Părintele nu a apucat să se uite. Nu era nici lumină în biserică. L-am văzut apoi pe bărbat fugind, mi-am dat seama că se întâmplase ceva rău, am început să ţip. Părintele a apucat să ajungă lângă uşa bisericii, unde s-a prăbuşit. Era plin de sânge”, a spus femeia.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns o ambulanţă, însă echipajul medical nu l-a mai putut salva pe preot.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă, preotul a fost găsit în stop cardio-respirator, având o plagă înjunghiată în zona inimii. Cadrele medicale au încercat timp de 50 de minute să îl resusciteze pe preot, însă fără succes.

Cuţitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalişti, care urmează să preleveze probe ADN. De asemenea, în biserică au fost găsite şi foile pe care atacatorul le avea în mână şi care conţin pasaje din Biblie referitoare la păcat şi pedeapsă.

Imediat după incident, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din centrul municipiului Focşani au ajuns câteva sute de enoriaşi pentru a-l plânge pe preot, aceştia spunând că prelatul era un om blând şi bun. Oamenii au adus flori şi au aprins lumânări.

La locul crimei au ajuns şi reprezentanţi ai administraţiei locale, între care preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care s-a declarat şocat de ceea ce s-a întâmplat.

„Întrega comunitate a municipiului este în stare de şoc. Am făcut efortuti ca oraşul sa fie linistit, nu există lume interlopă, nu există clanuri la Focşani. Nu ne-am gândit vreodată că este posibilă o asemenea tragedie într-o biserică din centrul oraşului. Preotul era un om minunat, cu o carieră extraordinară”, a spus Oprişan.

Pentru prinderea atacatorului, Poliţia a instituit filtre la intările şi ieşirile din oraş.

De asemenea, şeful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi un ofiţer specialist au plecat la Focşani, pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului.

„Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, ofiţeri specialişti din cadrul Serviciul Omoruri-Direcţia de Investigaţii Criminale- IGPR se deplasează, în regim de urgenţă, în municipiul Focşani. Specialiştii IGPR vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la IPJ Vrancea pentru valorificarea urmelor ridicate de la faţa locului, în vederea identificării principalului suspect în cazul omorului petrecut în cursul acestei zile”, precizează Poliţia Română.

Preotul Tudorel Marin era socrul liderului sindical Vasila Marica.