Martor DNA în dosarul Gala Bute: Elena Udrea, cel mai bun ministru al Turismului

Vineri a avut loc un nou termen în dosarul Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea. A fost audiat fostul director general al Ministerului Dezvoltării, Paul Mărăşoiu, care a povestit completului de trei al ÎCCJ cum a ajuns ministerul să sponsorizeze evenimentul sportiv organizat de firma lui Rudel Obreja. 

18 nov. 2016, 12:42
Martor DNA în dosarul Gala Bute: Elena Udrea, cel mai bun ministru al Turismului

Potrivit lui Paul Mărăşoiu, ministerul nu ar fi putut organiza evenimentul, aşa că a ales calea legală a promovării brandului turistic naţional (celebra frunză – n.r.), aşa cum se stabilisese deja în Hotărârea de Guvern din 5 ianuarie 2011.

Spre surpriza sălii, martorul Paul Mărăşoiu, actualmente președintele unei firme de consultanță și management hotelier, a lăudat-o pe Elena Udrea, spunând că „a fost unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun ministru al Turismului”. Mai mult, el a afirmat că Elena Udrea nu i-a cerut să comită ilegalităţi în sponsorizarea Galei Bute.

Declaraţiile lui Mărăşoiu sunt surprinzătoare, pentru că, la momentul la care a părăsit Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, presa a speculat ideea unui conflict cu fosta blondă de la Cotroceni, potrivit Stiripesurse.ro.

La termenul de vineri a existat şi un schimb de replici între Elena Udrea şi instanţă, fostul ministru cerând consemnarea declaraţiilor care îi sunt favorabile.