Martor DOSARUL Turceni-Rovinari: Contractele Casei de avocatură „Şova şi Asociaii” veneau pe linie politică şi banii mergeau la partid

Unul dintre martorii audiaţi, vineri, la instanţa supremă în dosarul Turceni - Rovinari, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, a susţinut că toţi angajaţii ştiau despre contractele Casei de avocatură "Şova şi Asociaţii” venite pe linie politică şi că încasările mergeau la partid. Martorul spune că "toată lumea din firmă" a lucrat pentru PSD şi că angajaţii casei de avocatură aveau birouri amenajate în două dintre sediile partidului, unde "primeau directive" despre dosarele la care lucrau.

15 oct. 2016, 07:53
Martor DOSARUL Turceni-Rovinari: Contractele Casei de avocatură „Şova şi Asociaii” veneau pe linie politică şi banii mergeau la partid

La termenul de vineri al dosarului, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost audiaţi patru martori, audierile durând mai bine de 12 ore. O parte importantă a şedinţei de judecată s-a desfăşurat cu uşile închise, doi dintre martori, foşti angajaţi ai Casei de avocatură „Şova şi Asociaţii”, având identitate protejată.

La ieşirea din sala de judecată, martorii au vorbit despre modul în care erau derulate contractele de consultanţă juridică de către firma „Şova şi Asociaţii”.

„Dacă e despre adevăr, să mergem până la capăt cu adevărul. Relaţia mea cu domnul Dan Şova a trecut de la relaţia de angajat la o relaţie de prietenie. Acest lucru nu m-a împiedicat să spun adevărul şi, în consecinţă, pot să spun în acest moment că domnul Dan Şova este o victimă politică, dar este o victimă politică a propriilor colegi, nu a adversarilor politici. Toate contractele avute de firma «Şova şi asociaţii» au fost venite pe linie politică şi toate încasările care au fost realizate s-au dus înapoi la partid”, a declarat conform news.ro, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Alin Brîncuş, care are calitatea de martor ameninţat şi se află sub protecţia poliţiei.

Victor Ponta a stat 12 ore la ICCJ: „Sunt rezistent. Rezistăm pentru că ştiu că sunt nevinovat” VIDEO

Fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova s-au prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Rovinari-Turceni. Cei doi au stat aproape 12 ore în sala de judecată. Următoarele audieri în acest dosar vor avea loc pe data de 1 noiembrie, potrivit România TV. Detalii, aici. 

Bărbatul a mai susţinut că angajaţii casei de avocatură aveau birouri amenajate la cele două sedii mari ale PSD din şoseaua Kiseleff şi bulevardul Ion Ionescu de la Brad, unde primeau „directive” despre cum trebuie să se desfăşoare lucrările în dosare.

„Se ştia în interiorul firmei de unde vin clienţii, unde se duc banii. Toată lumea cunoştea. Ne-am complăcut cu toţii în această situaţie. Acum îl arătăm cu degetul pe Şova. A făcut Şova aia! Nu! Toată lumea din firma «Şova şi Asociaţii» a lucrat pentru Partidul Social Democrat. Inclusiv departamentul administrativ, inclusiv avocaţii, absolut toată lumea mergea, aveau birouri amenajate la partid, aveau directive pentru dosare din partea Partidului Social Democrat, la sediul din Kiseleff şi sediul din Ion Ionescu de la Brad”, a mai declarat martorul.

Alina Gorghiu, audiată în dosarul Turceni-Rovinari

La rândul său, un alt martor, Simona Ciurcu, a arătat că a lucrat 12 ani cu Dan Şova, care i-a cerut să antedateze documente.

„Nu s-au antedatat documentele. Ele s-au redactat mult mai târziu. În document, când spui că l-ai făcut în 2011 ca să se refere la 2006, cum se numeşte? Mi s-a cerut de către Dan Şova. (…) Toată lumea a acceptat să le facă! Staţi să ne înţelegem! Toată lumea din firma aceea, inclusiv femeia de serviciu se ruga în fiecare zi, în momentul în care Dan a intrat în politică, toată lumea se ruga să fie cât mai bine în politică pentru că ştiam cu toţii că dacă lui îi va fi bine şi nouă ne va fi bine, evident”, a mai spus Ciurcu.

În acest dosar, magistraţii instanţei supreme au acordat un nou termen de judecată pentru 1 noiembrie, când ar urma să fie audiată şi Alina Gorghiu, liderul PNL. Audierea Alinei Gorghiu fusese cerută la termenul din 16 septembrie de către apărătorul lui Octavian Laurenţiu Graure, fost director economic la Complexul Energetic Turceni, deoarece Gorghiu ar fi reprezentat, ca avocat, interesele Electrica într-un proces civil cu Complexul Energetic Rovinari.