Martor, după tragedia de la Călimănești: „Am crezut că e cutremur. Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile”. ISU a stabilit cauza exploziei de la magistrala de gaze

ISU Vrancea a stabilit că explozia de la Călimănești a fost cauzată de lovirea urmată de fisurarea magistralei de gaze cu un utilaj folosit de muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Explozia a fost urmată de un incendiu puternic care a dus la moartea a patru muncitori și rănirea altor cinci. Un martor a povestit că a auzit și simțit explozia. ”Am crezut că este cutremur”.

21 sept. 2023, 09:57
Martor, după tragedia de la Călimănești: „Am crezut că e cutremur. Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile”. ISU a stabilit cauza exploziei de la magistrala de gaze

ISU Vrancea a anunțat joi dimineața cauzele exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, acolo unde patru oameni au murit și cinci au fost răniți. Din primele date se pare că angajații societății care execută lucrări la autostrada A7 ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă a magistralei care transporta gaz, iar scânteia produsă ar fi produs explozia, apoi incendiul.

Citește și: VIDEO Patru morți și cinci răniți după o explozie la magistrala de gaze de la Călimănești. Se desfăşurau lucrări la autostrada Moldova

La autostrada A7 în județul Vrancea lucrează firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Angajații firmei menționate lucrează în trei schimburi pentru a termina cât mai repede autostrada și din acest motiv se aflau pe șantier noaptea, în zona unde a avut loc explozia.

„Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, a anunțat ISU Vrancea.

Citește și: Cum s-a produs explozia de la Călimănești. Ipoteză-șoc a prefectului de Vrancea: „Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă”

Localnicii din Călimănești au asistat înmărmuriți la flăcările înalte de peste 100 de metri, care au luminat cerul.

Vibra tot prin casă, ca un cutremur așa. Ne-am dat seama că e e ceva de gaz aici, conductă lângă noi. Au venit imediat mașini de pompieri. Ne-au zis să ieșim din case, să fim pregătiți în caz de….Două ore a ars aici flacăra de 100 și ceva de metri înălțime. Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile”, a povestit localnicul citat de Digi 24.