Martoră-surpriză pentru Simona Halep în scandalul de dopaj!

Simona Halep urmează să fie judecată în cazul de dopaj, iar o colegă din circuitul profesionist a oferit o mărturie în favoarea româncei!

23 feb. 2023, 18:23
Martoră-surpriză pentru Simona Halep în scandalul de dopaj!
Simona Halep, suspendată cel puţin până la toamnă pentru dopaj

Simona Halep mai are puţin timp până află verdictul în cazul de dopaj. Tamara Korpatsch (27 de ani), o jucătoare importantă din circuitul WTA, a fost întrebată despre cazul de dopaj al Simonei Halep (31 de ani), oferind un răspuns fără ocolișuri.  Tamara a spus de ce românca nu și-ar fi asumat riscul de a lua substanțe interzise cu bună știință.  Korpatsch este de părere că Halep nu și-ar fi asumat riscul să se dopeze, în condițiile în care controalele sunt foarte stricte în tenis.

„Crezi că Simona Halep este inocentă?”, a fost întrebarea la care Tamara Korpatsch a răspuns sincer: „Ar putea fi! Sunt atât de multe controale anti-doping în tenis! Nu cred că ar fi riscat atât de mult!”, a spus Korpatsch pe Instagram.

Bombă de proporţii în cazul Simona Halep! Românca a utilizat substanţe interzise înainte de US Open 2022 cu acordul WTA
Simona Halep a fost ținta controalelor anti-doping, efectuând nu mai puțin de 53 de teste în ultimii trei ani, atât în cadrul competițiilor, cât și în timpul ei liber. Simona a fost depistată pozitiv la US Open 2022, când în organismul ei s-a găsit o cantitate infimă de roxadustat.

Simona Halep, testată anti-doping de 109 ori în decurs de 6 ani

Simona Halep a dat nu mai puțin de 53 de probe de urină și sânge în ultimii trei ani, în perioada 2019-2021, potrivit datelor oficiale ale Federației Internaționale a Tenisului (ITF)! Mai exact, Halep a fost testată de nu mai puțin de 27 de ori în anul 2019, de 9 ori în 2020 (n.r. – anul a fost marcat de pandemie, iar controalele s-au împuținat) și de 17 ori în 2021.

Iar Halep a fost testată la fel de des și în perioada în care domina tenisul mondial! O altă statistică ce vizează controalele anti-doping din sportul alb, efectuate în perioada 2018-2020, arată că Halep a dat 56 de probe de urină și sânge în perioada respectivă. În urma unui simplu calcul, reiese că Simona a fost testată anti-doping de 109 ori timp de 6 ani, potrivit prosport.ro.

În schimb, americancele Serena Williams și Sofia Kenin au dat sub 40 de probe de urină și sânge între 2018 și 2020. Programul Anti-Doping din tenis este un coșmar pentru mulți jucători, aceștia plângându-se de solicitările inopinate ale ofițerilor de control anti-doping.

Simona Halep, soluție salvatoare dacă pierde procesul pentru dopaj! Sportiva, ofertată să activeze la catedră: „O așteptăm!”

Simona Halep are o soluție de rezervă, în cazul în care va pierde procesul pentru dopaj și va fi nevoită să se retragă temporar sau chiar definitiv din tenis.

Simona Halep s-ar putea reprofila în cazul unei decizii nefavorabile în procesul de dopaj, ținând cont că sportiva are deja pe masă o ofertă. Puțini știu că Simona este cadru didactic asociat, iar reprezentanții Universității Ovidius din Constanța o așteaptă pe jucătoarea de tenis să profeseze.

Reprezentanții Universității Ovidius din Constanța i-au propus Simonei Halep să se întoarcă, după retragerea din tenis, la Facultatea de Sport pe care a absolvit-o, dar nu în calitate de studentă, ci de cadru didactic! Halep a primit în trecut și titlul de ambasador al reputatei instituții de învățământ, devenind cadru didactic asociat.

Simona Halep, suspendată cel puţin până la toamnă pentru dopaj. Cum a dat-o de gol chiar antrenorul ei, Patrick Mouratoglou
Titlul de ambasador se acordă, în urma unei nominalizări, unor personalități remarcabile care au ajutat la promovarea imaginii instituției de învățământ și care au obținut rezultate remarcabile într-un domeniu de activitate, fie științific, cultural sau sportiv. „Sunteţi o personalitate în sport şi sunt foarte emoţionat. Aţi fost o studentă de valoare a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. Vă aşteptăm şi pe post de cadru didactic. Vă mulţumesc pentru vizită!”, i-a transmis Simonei fostul rector interimar, Ion Bordeianu.

Astfel, Simona Halep are viitorul asigurat, indiferent de deznodământul procesului, iar pe sportivă o încântă ideea de a se muta de pe terenul de tenis la catedră: „În sufletul meu doresc acest lucru și vom vedea cât voi juca, ce voi face după. Dar, cu siguranță, este una dintre dorințele mele”, a spus Simona atunci când a fost premiată de reprezentanții Universității Ovidius, pentru performanțele obținute în tenis.

Darren Cahill, precizări importante despre procesul Simonei Halep
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a aflat când va fi audiată jucătoarea de tenis care a fost depistată pozitiv la un control anti-doping susținut la US Open 2022. Australianul a vorbit în cadrul podastului „The Big Deal” despre situația fostului lider WTA și a dezvăluit că următoarea audiere a Simonei Halep ar trebui să aibă loc până la finalul lunii.

Totodată, Darren Cahill a ținut să transmită faptul că este convins de inocența Simonei Halep și că speră ca cineva să își asume vina în tot acest scandal de dopaj: „Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut.  Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său.  Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”, a precizat Darren Cahill.