Martorul CHEIE din dosarul Turceni – Rovinari face DEZVĂLUIRI: „Am fost lipsiţi de libertate”

Martorul cheie din dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt trimişi în judecată fostul premier Victor Ponta şi senatorul Dan Şova, a dezvăluit la România TV ce înseamnă viaţa de martor protejat în România. Bărbatul şi soția sa duc o viață îngrozitoare și spun că oamenii legii le-au schestrat bunurile.

RomaniaTV.net
17 feb. 2016, 11:44
Martorul CHEIE din dosarul Turceni – Rovinari face DEZVĂLUIRI: „Am fost lipsiţi de libertate”

Martorul protejat din dosarul Turceni – Rovinari care s-a aflat, marţi, în centrul unui scandal la Secţia 7 de Poliţie, a povestit la România TV că viaţa sa a devenit un calvar în ultimele luni, după ce a demascat faptul că Dan Şova a distrus probe importante pentru dosar.

„Noi practic nu am avut o pază, am avut interdicţii, am fost lipsiţi de libertate. Nu ni se permite să ne folosim de bunurile mobile, maşinile sunt sechestrate la secţia 7. Eu sunt obligat să merg cu o maşină a serviciului de Acţiuni Speciale, care este o maşină pentru transport deţinuţi. De 8 luni”, a povestit bărbatul.

„Dacă plecam undeva cu echipa de protecţie, soţul meu trebuia să rămână în casă pentru că nu există o altă echipă de protecţie. Nu a fost lăsat să iasă nici măcar până în faţa blocului”, spune şi soţia acestuia.

Cei doi se tem și pentru viața lor, mai ales că, spun ei, nu sunt păziți corespunzător. „Am comunicat exact situaţia celor care mă păzesc către şefii lor: că dorm în maşină, le-au confiscat maşina; că vin în stare de ebrietate şi consumă băuturi alcoolice în serviciu, dar au comunicat că ştiu situaţia şi nu au ce face pentru că este calitatea umană a unor oameni care se angajează pe 20 de milioane”, a povestit martorul din dosarul Turceni – Rovinari.

Potrivit rechizitoriului, martorul le-a spus procurorilor că Şova a cerut distrugerea hardurilor calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a compromite documentele şi corespondenţa purtată pe mail, iar în acest dosar atât Șova, cât și Victor Ponta au fost trimiși în judecată.