Martorul-cheie în cazul copilului ucis de câini, după audieri: L-am găsit pe Andrei pe stradă

Martorul-cheie în cazul copilului mâncat de câini a fost audiat, luni, la Parchet, cu privire la tragedia din Parcul Tei.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 06:10
Martorul-cheie în cazul copilului ucis de câini, după audieri: L-am găsit pe Andrei pe stradă

Avocatul martorului a declarat la ieşirea din sediul Parchetului că bărbatul care l-a gasit pe Andrei a fost la Poliţie în urmă cu o săptămână şi că l-a gasit pe fratele copilului ucis de câini pe stradă, la aproximativ 1 kilometru de intrarea în parc.

L-am găsit pe Andrei pe stradă, eu m-am dus la el”, a declarat martorul-cheie, care a precizat că mai multe detalii va oferi avocatul său.

După ce l-a predat copilul cel mare bunicii, pe Andrei, s-a întors la faţa locului şi l-a căutat pe Ionuţ. L-a sunat pe agentul de pază şi i-a spus că nu l-a găsit. El a aflat că mai era un copil de la bunică, care a întrebat unde era al doilea. Numărul de telefon al paznicului i l-a dat chiar paznicul, pentru că bunica nu avea telefon mobil”, a explicat avocatul martorului, Marius Şocae.

„L-a găsit la circa 1 kilometru de parc pe şosea, chiar mai puţin pe teren viran. Cel mare nu i-a spus nimic, era în stare de şoc, plângea şi a spus că vrea la bunica. Clientul şi-a dat seama că fiind vorba de un parc, este Tei. Bunica l-a certat puţin, că de ce a plecat de lângă ea, şi apoi l-a întrebat unde e Ionuţ„, a mai spus avocatul.

„Martorul a anunţat singur la poliţie că el este martorul cheie, abia sâmbătă seară a primit citaţie„, a precizat Marius Şocae.

Moartea tragică a lui Ionuţ a declanşat un adevărat scandal în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân. Astfel, Parchetul a luat o măsură extremă. Procurorii au dispus oprirea adopţiilor şi a sterilizării câinilor pe o perioadă nederminată. Decizia a fost luată pentru a se verifica modul în care primăria a cheltuit banii pentru câinii comunitari. La parchet a fost chemat şi şeful ASPA.