Mărturia bărbatului confundat cu unul dintre asasinii afaceristului Adrian Kreiner: „Un poliţist mi-a dat un pumn în gură, celălalt cu piciorul în coaste”

Laurențiu Lăcătușu, bărbatul confundat de polițiști cu unul dintre criminalii afaceristului sibian Adrian Kreiner, s-a întors acasă. El fusese săltat de oamenii legii și lovit în repetate rânduri chiar sub privirile soției.

18 nov. 2023, 12:53
Mărturia bărbatului confundat cu unul dintre asasinii afaceristului Adrian Kreiner: „Un poliţist mi-a dat un pumn în gură, celălalt cu piciorul în coaste”

Asasinii afaceristului Adrian Kreiner sunt încă în libertate, în timp un om nevinovat a căzut victima unei gafe poliţieneşti. Laurenţiu Lăcătuşu venea de la muncă în momentul în care a fost abordat de doi civili care i-au spus să urce cu ei în maşină.

Pentru că bărbatul a refuzat să urce în maşina unor străini, a fost bătut chiar sub ochii soţiei. Ulterior, a văzut cu coada ochiului inscripţia „Poliţie” pe vesta unuia dintre bărbaţi, moment în care nu s-a mai opus şi i-a însoţit la secţie, a povestit Laurenţiu Lăcătuşu pentru România TV

Veneam de la lucru, m-a sunat femeia că să vin acasă că umblă o maşină pe-aici pe stradă şi sunt doi oameni care se plimbă pe-aici. Veneam către casă, m-au oprit dumnealor, că de unde vin şi unde merg şi unde stau. Le-am arătat unde stau. Mi-au zis că sunt de la poliţie şi că să urc în maşină.

M-au întrebat dacă am acte de identitate, le-am zis că nu le am la mine, să meargă cu mine acasă să le arăt. N-au vrut, au zis să mă urc în maşină. Nu s-au legitimat, nu m-am urcat în maşină neştiind cine sunt, ei erau în civil.

Pentru că am refuzat să mă urc, unul dintre ei mi-a dat un pumn în gură, celălalt un picior în coaste. Au încercat să mă încătuşeze, dar nu am vrut să le dau mâinile. La un moment dat, am văzut cu coada ochiului că unul dintre ei avea vesta pe care scria Poliţie. Atunci mi-am lăsat mâinile slabe şi m-au încătuşat.

M-au dus la secţie la Segarcea, apoi la Craiova. La Craiova, m-au luat doi jandarmi, m-au suit in masină. I-am întrebat dacă mergem acasă, mi-au zis că nu, că mergem până la o secţie aici aroape. M-au dus la Vâlcea, la Vâlcea a venit o dubă de mascaţi, m-au dus la Sibiu. Acolo mi-au arătat poza unui bărbat tânăr, cu barbă, blonduţ şi m-au întrebat dacă-l cunosc. Le-am zis că nu-l cunosc„, a povestit Laurenţiu Lăcătuşu pentru România TV.