Mărturia cutremurătoare a actriţei Draga Olteanu Matei, în ultimul interviu: Cine ajunge la capăt scapă. Sunt în stare să fac orice numai să nu mă mai nasc!

Îndrăgita actriţă a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Aceasta a făcut mărturii cutremurătoare în ultimul său interviu, în urmă cu o lună.

18 nov. 2020, 10:06
Mărturia cutremurătoare a actriţei Draga Olteanu Matei, în ultimul interviu: Cine ajunge la capăt scapă. Sunt în stare să fac orice numai să nu mă mai nasc!

Draga Olteanu Matei făcuse 87 de ani pe 24 octombrie. Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste, ea a fost invitata emisiunii “Reţeaua de idoli”, unde şi-a exprimat gândurile despre viaţă şi societatea în care trăim.

Draga Olteanu Matei, mărturie cutremurătoare: Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc foarte mult viaţa

“Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deși ne dorim să mai fie ceva, e prea frumoasă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după… Am scris în unul din caietele mele… m-am rugat lui Dumnezeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți…”, spunea Draga Olteanu Matei la TVR.

Cum îşi dorea actriţa să rămână în sufletele românilor. Rugămintea pe care i-a lăsat-o lui Caramitru

“La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au îmbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat… acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, mai mărturisea îndrăgita artistă.

Draga Olteanu Matei a murit – biografie

Marea actriţă s-a născut la Bucureşti, în 1933. Aceasta a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan.

În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Îndrăgita artistă a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

După ce s-a pensionat din Teatrul Naţional în 1992,  a înfiinţat, la Piatra Neamţ, compania teatrală pentru actori neprofesionişti ”Teatrul Vostru”. La 25 octombrie 2007, i-a fost acordat titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional ”Steaua României” de către Preşedinţie, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească.

Începând din data de 29 octombrie 2011, Draga Olteanu Matei are o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

„După Dumnezeu, vă mulţumesc tuturor, cei care aţi venit aici şi cei care nu sunt aici, pentru că datorită dumneavoastră eu am fost actriţă, m-am străduit din toată inima să vă bucur şi să vă susţin starea de bine”, a spus artista la eveniment.

În 2014, i-a fost înmânat de către principesa Margareta, Ordinul ”Coroana României” în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia. În acelaşi an, soţul său, dr. Ion Matei, care i-a fost alături 44 de ani, a murit.

Citeşte şi: Draga Olteanu Matei a murit. Reputata actriţă s-a stins la 87 de ani