Mărturia cutremurătoare a prefectului de Olt după ce s-a infectat cu COVID-19. „Cea mai mare prostie e să spui că virusul nu există”

Prefectul judeţului Olt se află internat la spitalul Colentina, după ce s-a infectat cu noul coronavirus şi a avut nevoie de respiraţie asistată cu sursă externă. Florin Homorean a mărturisit că s-a contaminat cu COVID-19, deşi a purtat mască şi mănuşi în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Județean de Jandarmi și ISU. 

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 19:43
Mărturia cutremurătoare a prefectului de Olt după ce s-a infectat cu COVID-19. „Cea mai mare prostie e să spui că virusul nu există”

„Cea mai mare prostie e să spui prostia asta (că nu există, n.r.)”, a declarat prefectul de Olt la Digi24.

Homorean a precizat că respiră cu dificultate în continuare şi primește tratament cu antibiotice, specific pneumoniei.

„Aseară am avut nevoie de sprijinit cu sursă externă de oxigen, între timp situația s-a mai schimbat”, a Florin Homorean.

Prefectul judeţului Olt a povestit că nu a avut simptome timp de 5-7 zile, deşi a fost testat pe 11 iulie. Florin Homorean spune că a aflat că este infectat cu noul coronavirus pe 12 iulie.

În urma anchetei epidemiologice DSP Olt, Homorean a aflat că s-a contaminat cu COVID-19 în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi și ISU, unde a purtat mască și mănuși.

”Am purtat și mănuși, poate nu am făcut o igienizare corespunzătoare ulterior”, a spus el, conform sursei citate.

Prefectul de Olt a explicat că şapte persoane dintre cele aproximativ 20 de persoane care au participat la ședință sunt infectate.

Întrebat ce mesaj are pentru cei care susţin că virusul SARS-COV-2 nu există, prefectul a spus că „cea mai mare prostie e să spui prostia asta” și a rugat cetățenii să fie responsabili.

Bilanţ COVID-19 la 22 iulie în România. 372 de pacienţi pozitivi cu coronavirus în urma retestării