Mărturia cutremurătoare a şefei ATI de la Colentina: Le e frică, ne roagă să îi salvăm. Am ajuns să visez pacienţii noaptea!

România bate record după record în ceea ce priveşte criza sanitară provocată de coronavirus. Cinci judeţe şi Capitala sunt pe hartade infectări, iar în spitalele din Capitală s-a făcut loc pentru alţi bolnavii de coronavirus, însă a intervenit o altă problemă. Dacă paturile s-au eliberat, spitalele se confruntă cu lipsa de personal medical.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 17:57
Mărturia cutremurătoare a şefei ATI de la Colentina: Le e frică, ne roagă să îi salvăm. Am ajuns să visez pacienţii noaptea!

Şeful Secţiei de la ATI 2 a Spitalului Colentina a făcut mărturii cutremurătoare cu privire la pacineţii infectaţi cu covid care sunt internaţi în unitatea spitalicească. 

„Le e frică tuturor, toţi ne roagă să îi salvăm. Credeţi-mă că nu mi-am imaginat că o să ajung să visez pacienţii noaptea. Înfiorător. Exact cum îi vedem noi. Tabloul clinic e înfiorător, nu seamănă cu nimic altceva.

Coronavirusul nu seamănă cu nimic altceva. Este afirmaţia unui medic din Terapie Intensivă care credea că le-a văzut pe toate până acum. Şi vine în ziua unor recorduri negre în linie: 5.343 de români au fost diagnosticaţi cu COVID-19, 861 de pacienţi sunt în stare gravă la ATI şi se luptă să trăiască. 107 familii au pierdut pe cineva drag în ultimele ore. 

Virusul a făcut şi cea mai tânără victimă: un băieţel de patru luni din Sibiu. Avea o malformaţie cardiacă şi o boală neurologică.”, a declarat cadrul medical pentru Observator.

Până astăzi, 28 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 222.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 6.681 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

 


loading...
Partenerii noștri