Mărturia cutremurătoare a unei tinere: „Băutura m-a transformat într-o fiară”

Toate reclamele la băuturi alcoolice ne spun că acestea trebuie consumate cu măsură, toţi medicii atrag atenţia asupra efectelelor alcoolului asupra organismului, însă cele mai relevante poveşti sunt cele spuse de cei care chiar au ajuns pe marginea prăpastiei.

RomaniaTV.net
26 mart. 2013, 10:55
Mărturia cutremurătoare a unei tinere: „Băutura m-a transformat într-o fiară”

Amy Roberts este o tânără de 21 de ani din Glasgow, care îşi spune povestea simplu şi tranşant: „Băutura m-a transformat dintr-o fată timidă într-o fiară„.

Femeia a fost arestată de 30 de ori după ce a comis mai multe infracţiuni, majoritatea acte de violenţă, atunci când se afla sub influenţa alcoolului. Printre isprăvile comise la beţie se numără faptul că a muşcat un poliţist şi a lovit cu bestialitate un bărbat, până l-a umplut de sânge. Arestată temporar de mai multe ori, ea a scăpat de fiecare dată relativ uşor, dar în cele din urmă, din cauza abaterilor repetate, a ajuns la închisoare.

Amy a fost mai mereu o copilă timidă şi retrasă, dar din dorinţa de a fi populară a început să facă tot felul de năzbâtii, printre care şi să consume alcool. Avea 14 ani la prima beţie şi nu îi plăcea atât de mult băutura, pe cât îi plăcea încrederea pe care o căpăta când se afla sub influenţa alcoolului. „Alcoolul m-a transformat încet-încet într-un animal feroce. Odată am pocnit un bărbat în faţă de cinci ori, până l-am umplut de sânge şi mi-a plăcut. Acum mă dezgustă. Dar devenisem dependentă de încrederea în mine pe care mi-o dădea alcoolul„, povesteşte Amy.

Preţul popularităţii pentru ea au fost o serie de acte de violenţă şi un cazier stufos, cele mai multe infracţiuni comise fiind atacuri asupra ofiţerilor de poliţie. „Acestea erau o mândrie, toată lumea mă credea tare”, spune tânăra.

Deşi era conştientă că s-a transformat într-un monstru, Amy nu a renunţat la alcool nici măcar la rugăminţile mamei sale. A făcut-o abia după ce a petrecut cinci luni şi jumătate în închisoare, fiind condamnată după ce a lovit, pentru a 30-a oară, un ofiţer de poliţie. După ce a fost eliberată, tânăra a realizat că viaţa ei trebuie să ia o altă turnură şi a apelat la consiliere psihologică, dar a şi renunţat la vechea ei gaşcă de prieteni. Acum, deşi viaţa ei a intrat pe un făgaş normal, este conştientă că trecutul ei o va urmări pentru totdeauna, în condiţiile în care nu poate avea o slujbă din cauza cazierului.