Mărturia cutremurătoare a unei ucrainence violate repetat de un soldat rus: „Mi-a spus să fac ce spune dacă vreau să îmi mai văd copilul”. A tăiat-o cu cuţitul pe faţă şi gât, i-a tăiat o parte din păr

Tot mai multe orori comise de soldaţii ruşi în timpul invaziei în Ucraina ies la iveală. Pe lângă crimele odioase, soldaţii ruşi sunt acuzaţi şi de violarea multor ucrainence în oraşele pe care le-au ocupat.

20 iun. 2022, 17:30

Ministerul de Externe ucrainean prezintă povestea unei ucrainence în vârstă de 31 de ani dintr-un sat din regiunea Harkov. Tânăra a fost abuzată sexual în mod repetat de un soldat rus după invazia Rusiei în Ucraina. Şi nu numai atât. Femeia a fost desfigurată de militarul rus. A tăiat-o cu un cuţit pe gât şi pe obraz, i-a tăiat părut.

Femeia spune că a îndurat totul pentru copilul ei şi se declară ”norocoasă”, deoarece trăieşte, spre deosebire de alte femei care nu au reuşit să scape cu viaţă torturii la care au fost supuse.

Citeşte şi: Imagini terifiante din Mariupol, după aproape patru luni de bombardamente. Zeci de mii de ucraineni supravieţuiesc printre ruine FOTO&VIDEO

Mărturia cutremurătoare a unei ucrainence violate de un soldat rus: „Mi-a spus să fac ce spune dacă vreau să îmi mai văd copilul”

Calvarul ucrainencei a început pe 13 martie. Femeia se adăpostea în subsolul unei şcoli împreună cu fetiţa sa de 5 ani, mama, sora de 13 ani şi fratele de 24 de ani, când un soldat rus a intrat peste ei.

Soldatul era înarmat cu o puşcă şi un pistol. Câteva ore mai târziu, calvarul avea să înceapă pentru ea.

”Şi-a îndreptat arma spre mine şi mi-a spus să mă dezbrac. A împuşcat de două ori tavanul şi a spus că îmi va oferi mai multă «motivaţie»”, a povestit ucraineanca, citată de news.ro.

Citeşte şi: Olena Zelenska, mesajul trist al zilei: „Este una dintre cele mai dificile încercări din timpul războiului”

”M-a violat şi mi-a ordonat să mă aşez pe un scaun. Era frig în şcoală, fără sistem de încălzire, şi l-am întrebat dacă mă pot îmbrăca. Mi-a răspuns că pot să îmi iau doar bluza, nu şi lenjeria intimă sau pantalonii”, a continuat ea.

Bărbatul i-a spus că seamănă cu o fostă colegă de şcoală de-ale sale.

”Mi-a spus să mă duc la subsol să îmi iau lucrurile. Am refuzat, deoarece ştiam că fetiţa mea ar fi plâns dacă m-ar fi văzut. În acel moment, a luat un cuţit şi mi-a spus să fac ceea ce spune dacă vreau să îmi mai văd copilul”, a adăugat femeia.

”M-a violat din nou, mi-a pus un cuţit la gât şi mi-a tăiat pielea de pe gât. De asemenea, mi-a tăiat obrazul şi o parte din păr. M-a lovit peste faţă cu o carte şi m-a plesnit în mod repetat”, a mai spus ea.

Tortura s-a terminat pe 14 martie, la ora 7 dimineaţa, când bărbatul i-a spus să îi aducă ţigări, iar după ce i le-a dat, a plecat.