Olena Zelenska, mesajul trist al zilei: „Este una dintre cele mai dificile încercări din timpul războiului”

Prima Doamnă a Ucrainei Olena Zelenska a acordat un interviu ziarului britanic The Guardian, în care a vorbit, în special, despre situaţia familiilor ucrainene în timpul războiului.

19 iun. 2022, 22:59
Olena Zelenska, mesajul trist al zilei: „Este una dintre cele mai dificile încercări din timpul războiului”

Olena Zelenska susţine că jumătate dintre ucrainenii de astăzi trăiesc separat de familiile lor. Aceasta este una dintre cele mai dificile încercări din timpul războiului. Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a vorbit recent despre situația familiilor ucrainene în timpul războiului provocat de Rusia.

Putin nu dă niciun pas înapoi: „Operaţiunea militară specială îşi va atinge negreşit toate obiectivele. Blitzkriegul împotriva economiei Rusiei a eşuat”
„Jumătate dintre ucrainenii de astăzi trăiesc separat de familiile lor. Aceasta este una dintre cele mai dificile încercări din timpul războiului”, a declarat Olena Zelenska într-un interviu oferit pentru The Guardian.

De asemenea, soţia preşedintelui Volodimir Zelenski a mai informat despre programul de sprijin psihologic pentru cetăţenii Ucrainei, lansat la iniţiativa ei.

Unul dintre marii fotbalişti ruşi, poziţie fermă şi fără precedent vizavi de atrocităţile comise de Putin în Ucraina: „E posibil să fiu aruncat în închisoare sau să fiu ucis”

„Ucrainenii nu sunt obişnuiţi să ceară ajutor de la psihologi. Tindem să ignorăm depresia sau anxietatea. Dar acum toţi trebuie să ne reconsiderăm aceste stereotipuri. Şi va fi nevoie de o mare campanie de informare pentru a demonstra oamenilor că nu este vina lor că au nevoie de ajutor psihologic acum. Este necesar să lucrezi pentru el şi există un loc unde să lucrezi pentru asta”, a completat Prima Doamnă a Ucrainei.

Olena Zelenska spune că cedarea de teritorii nu reprezintă o soluție
Prima Doamnă a Ucrainei a subliniat anterior că „nu poţi ceda pur şi simplu părţi din teritoriul tău”, deoarece ar fi echivalent cu cedarea libertății.