Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. „Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”

Medicul Isadora Zaharescu, care lucrează la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Witing din Capitală, a dezvăluit că o pacientă aflată în stare gravă din cauza COVID i-a cerut să o vaccineze pe loc.

21 apr. 2021, 10:59
Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. „Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată”

Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. Dr. Isadora Zaharescu a mărturisit că a fost marcată de discuţia cu pacienta internată la ATI deoarece „pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg”

„În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități – vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat – și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei – mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg – dacă a apucat să-și facă măcar prima doză. Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea”, a spus dr. Isadora Zaharescu, potrivit Digi24.

Mărturia cutremurătoare a unui medic ATI de la Spitalul Witing după discuţia cu o pacientă cu formă gravă de COVID. „Încă nu știm cum își alege acest virus victimele”

Medicul ATI a explicat că femeia de 67 de ani primise indicaţie pentru a fi vaccinată deoarece avea comorbidități asociate și tratament imunosupresor pentru o boală autoimună.

„Nu te poți vaccina atunci când faci boala. Putem să alegem să nu ne vaccinăm, dar când alegem asta, poate avem obligația morală măcar să nu ne infectăm și să păstrăm niște reguli. Populația trebuie să știe că atunci când alege să nu se vaccineze poate să se situeze în procentul de 5% din cei care ajung în ATI. Încă nu știm cum își alege acest virus victimele”, a mai spus dr. Zaharescu.

Medicul a afirmat că pacienta va putea fi vaccinată „dacă se va face bine”, în condiţiile în care vaccinarea nu este contraindicată persoanelor care au trecut deja prin boală.

În schimb, dr. Isadora Zaharescu a afirmat că doctorii muncesc în continuare „din păcate, fără prea mult spor” pentru că „mortalitatea rămâne extrem de ridicată în ATI, cazurile sunt grave, cu prognostic prost de multe ori”.

„Suntem obosiți fizic, dar mai mult psihic”, a mai afirmat ea, potrivit sursei citate.

În spitalele din România, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.113. Dintre acestea, 1.432 sunt internate la ATI.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 20 aprilie. Zi neagră în România! RECORD absolut de DECESE COVID

În schimb, nu mai puţin de 88.884 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor raportate de Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 20 aprilie 2021. Aproape 90.000 de români s-au imunizat, record pentru o zi de vaccinare