Mărturia halucinantă a unei studente exmatriculate de la Facultatea de Drept: Am copiat ca să nu mai fiu nedreptăţită. Nu voiam să fiu la taxă pentru cei care copiau!

Una dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept din Bucuresti pentru că a copiat la examn a făcut o mărturie halucinantă despre modul în care s-a ajuns în această situaţie.

09 mart. 2021, 09:14
Mărturia halucinantă a unei studente exmatriculate de la Facultatea de Drept: Am copiat ca să nu mai fiu nedreptăţită. Nu voiam să fiu la taxă pentru cei care copiau!

Mărturia halucinantă a unei studente exmatriculate de la Facultatea de Drept. Fata spune că a apelat la acest gest că o „măsură de prevenție pentru a nu fi neîndreptățită”.

Mărturia halucinantă a unei studente exmatriculate de la Facultatea de Drept: Am copiat ca să nu mai fiu nedreptăţită

„Sunt de părere că există lucruri pe care oamenii nu le-au auzit încă și care merita să le fie aduse la cunoștință.

Situația, privită prin ochii mei, cel puțin, este următoarea: din bunătate față de semenii noștri, am lașat (grupa mea și cealaltă grupa), la început de octombrie, studenți de la ID, pe grupul de whatsapp al grupelor noastre. Adevărul este că ne-a fost mila de ei pentru că, atunci când ești la ID, cel puțin la începutul anului, parca ești al nimănui și ne-am gândit că poate au nevoie de materiale sau să intre împreună cu noi la cursuri și seminare. După ce s-a terminat sesiunea, am repetat unul dintre examene deoarece fusese identic în proporție de 90% cu cel de anul trecut, pe care noi îl știam deja pentru că aveam dreptul la un model de examen, pe care îl rezolvasem pentru antrenament.

Menționez că examenul s-a repetat în ciuda plângerilor noastre prealabile, adresate domnului decan. Cu alte cuvinte, în prima săptămână din al doilea semestru, fară să avem vreo vina pentru faptul că am primit aproape același examen, aceasta fiind o decizie a doamnei profesor, am avut și cursuri, și seminare, și examen, fară vreo vacanta după sesiune. Nu mă plâng, dar sesiunile la Drept sunt solicitante fizic și psihic și este frustrant să te uiți la prietenii care sunt la alte facultăți și să nu poți să iți faci planuri împreună cu ei din cauza că tu ești încă în sesiune sau începe următorul semestru.

Imediat după examen, indivizii au fost scoși din grupuri pentru că am aflat că ajunseseră capturi de ecran de pe grupurile noastre, pe grupul lor de ID. La câteva zile după, fiecare dintre noi avea cel puțin un referat de propunere pentru exmatriculare și acces la capturi de ecran și conversații private, constituind probele pentru excluderea noastră din facultate.

Menționez că existau în documentul drive și conversații lipsite de relevanta pentru situația în care ne găseam, glume intre colegi și comentarii despre profesori, pe care, în mod normal, le-am fi făcut la o cafea, după facultate. Ulterior, au avut loc audieri, cu fiecare dintre noi care a dorit să își clarifice situația, audieri în cadrul cărora unii dintre colegii mei au fost ironizați și constrânși să recunoască tocmai cu ajutorul acelor conversații private. Ni s-a zis că sancțiunile se vor aplica individual, de aceea am și intrat la audieri, unde am și recunoscut partea mea de vina. În final, sancțiunea a fost aceeași pentru toți, fară a se tine cont de circumstanțe.

În legătură cu motivele pentru care am copiat, vreau să lămuresc faptul că, personal, nu am copiatul în sânge. Sunt conștienta că tot ce nu învăț acum, va trebui să învăț mai târziu. Pentru mine a fost o măsură de prevenție pentru a nu fi neîndreptățită. Știam că se copiază online și nu voiam să ajung la taxa din cauza celor care copiau, nu ar fi fost corect. A fost o ambiție care m-a costat.

Este amuzant pentru că mulți dintre noi suntem exact tipologia de persoana pe care mulți dintre dumneavoastră o apărați și am ajuns în situația asta din cauza unor lipsuri ale sistemului de învățământ, care nu ne poate garanta o evaluare corecta și obiectiva. Vă garantez că au fost exmatriculați copii foarte buni, care trebuie neapărat să continue în acest domeniu și care au șanse să schimbe tara asta în bine (nu mă refer la mine, eu am fost mediocra), spune studenta.

Citeşte şi: Mărturie ȘOCANTĂ făcută de șoferița care a ucis două fetițe pe trotuar în Capitală: A încurcat pedala de frână cu cea de accelerație