Mărturia „monstrului din parc”. Bărbatul din Hunedoara care a agresat un copil a cedat în faţa anchetatorilor

Alexandru Cobzaru a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, potrivit deciziei magistraţilor Judecătoriei Hunedoara.

09 feb. 2021, 00:28
Mărturia „monstrului din parc”. Bărbatul din Hunedoara care a agresat un copil a cedat în faţa anchetatorilor

Mărturia „monstrului din parc”  nu l-a scăpat de litera legii. Bărbatul din Hunedoara care a trântit la pământ un copil, într-un parc din municipiu, a fost arestat preventiv, luni seară. El fusese reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea a trei infracţiuni, respectiv loviri sau alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Un val de furie a stârnit pe rețelele sociale un filmuleț de câteva zeci de secunde în care Alexandru Cobzaru, un bărbat de 29 de ani, din Hunedoara, a fost înregistrat în timp ce a atacat cu sălbăticie și fără a avea vreo ezitare, un copil în vârstă de 13 ani, care se afla într-un loc de joacă amenajat într-un cartier din municipiu.

Duminică seara, agresorul a fost reţinut preventiv de poliţişti, pentru 24 de ore, iar luni va fi prezentat magistraților Judecătoriei Hunedoara, care vor decide asupra solicitării de arestare preventivă. În fața polițiștilor, tânărul ar fi plâns, potrivit unor surse din anchetă, susținând că nu și-a mai putut controla nervii.A declarat că recunoaște și regretă faptele săvârșite, pe care le-a pus pe seama unei izbucniri de furie”, au precizat anchetatorii despre mărturia „monstrului din parc”.

Mama copilului trântit la pământ în parc, declaraţii cutremurătoare: „Nu a fost prima dată când l-a bătut”
Mărturia „monstrului din parc” după reconstituire. Imaginile publicate pe rețelele de socializare îl arată pe acesta îndreptându-se furios către copilul care se dădea pe un leagăn, iar după ce l-a înjurat, strigându-i „Vino aici, f… morţii mă-tii”, l-a strâns cu mâinile de gât, l-a ridicat deasupra capului său și l-a trântit puternic de caldarâm. Copilul, care este chiar nepot al agresorului, s-a prăbușit cu zgomot, lovindu-se cu capul și cu spatele de tartan, iar după ce a mișcat de câteva ori din mâini și a gemut, a rămas neclintit, leșinând din cauza șocului.

Bătăușul și-a întors privirile de la victima aflată în stare de inconștiență și s-a îndreptat spre propriul fiu, în vârstă de șapte ani, aflat în același loc de joacă. L-a îmbrâncit și pe acesta și l-a înjurat, plecând apoi liniștit spre casă. Cele câteva zeci de secunde în care Alexandru Cobzaru (29 de ani) i-a atacat cu sălbăticie pe cei doi copii i-au lăsat fără nicio reacție pe unii dintre adulții prezenți în parc, însă au stârnit groaza unor copii și a mamelor lor, care au început să țipe îngroziți. O tânără a sărit în ajutorul copilului aflat pe caldarâm, iar în scurt timp acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Deva, scrie zdh.ro

Duminică seara, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, urmat de pierdera conștiinței, iar medicii au luat în calcul trimiterea sa pentru a fi operat la o clinică din Timișoara. Luni dimineața, veștile despre starea sa de sănătate au fost mai bune. „Pacientul este stabil, fiind internat la Secția de Chirurgie Pediatrică, cu o fractură a osul occipital. Urmează să fie transferat pe Secția de Neurochirurgie. Copilul nu are nevoie de operație, aceasta fiind și opinia medicilor din Timișoara cu care ne-am consultat și care au vizionat imaginile. Pacientul a suferit o pierdere de cunoștință, cu amnezie retrogradă, în sensul în care nu-și amintea ce s-a întâmplat. Acum starea lui este una stabilă și va rămâne sub supraveghere medicală”, a declarat, luni, dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Deva.

Duminică, în câteva zeci de minute după agresiune, imaginile șocante de la locul de joacă au devenit virale pe rețele de socializare. Mii de oameni au cerut pedepsirea bătăușului din Hunedoara. Polițiștii s-au autosesizat, iar în scurt timp, s-au deplasat la locuința acestuia, de unde l-au ridicat și l-au adus la reconstituire, în părculețul pentru copii. În fața polițiștilor și a câtorva zeci de oameni strânși în jurul locului de joacă, Cobzaru a relatat liniștit cum l-a trântit pe copil, afirmând că s-a enervat pe acesta după ce a aflat că se certase cu fiul său. „Dacă îl lasă liber ne facem dreptate singuri. Oricât de răi ar fi copiii, nu poți să le faci așa ceva, să trântești un copil și să îl lași acolo, să-și înghită limba. Dacă nu îl mânâncă pușcăria, îl mâncăm noi de viu. Închipuiți-vă că ar fi fost ciment în locul acelui cauciuc pe care a fost aruncat în cap”, a relatat Nicoleta Mocanu, prezentă la reconstituirea efectuată de polițiști și agresor.

Până luni, o petiție on-line în care a oamenii au cerut pedepsirea drastică a bărbatului, publicată pe Internet, a strâns aproape 30.000 de semnături. „Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță, întrucât fapta comisă nu are nici o scuză!”, se arată în conținutul petiției. Contul de Facebook al lui Alexandru Cobzaru a fost și el ținta a mii de mesaje de furie. „Cum ai putut face așa ceva știind ca și tu ai un copil ?Javră ce ești, nu ai suflet”, a fost unul dintre ele.