Mărturia omului care le-a fost profesor torţionarilor: Erau nişte jigodii

În pușcăriile comuniste au avut loc crime și atrocități! O spune în exclusivitate pentru România TV cel prin mâna căruia au trecut toţi angajaţii închisorilor, inclusiv torţionari precum Ion Iosif Ficior. Bătrânul de aproape 90 de ani îşi aminteşte abuzurile făcute de cei pe care-i numeşte acum "jigodii". Mărturia fostului profesor a fost filmată cu o cameră ascunsă.

05 oct. 2013, 17:03
Mărturia omului care le-a fost profesor torţionarilor: Erau nişte jigodii

Bătrânul colonel a fost comandantul Şcolii de Perfecţionare a Cadrelor din penitenciare şi profesor de drept penal la Şcoala de ofiţeri. Despre atrocităţile din puşcăriile conduse atunci de elevii săi, bătrânul îşi aminteşte chiar detalii.

„Erau jigodii! (…) Am fost eu o dată  prin 75-76 cu o grupă de elevi să vizităm o puşcărie. Şi am vizitat Calea Rahova. Şi un subofiţer din ăsta, care păzea acolo, un gardian, pusese pe alţi deţinuţi şi-l băteau la ….. pe unul!”, povesteşte colonelul.

Profesorul îşi aminteşte şi de fostul comandant al închisorii Periprava. Bătrânul spune că deţinuţii erau trataţi diferit, în funcţie de statut.