Mărturia sfâşietoare a unui poliţist care a scos răniţii din Colectiv: Nu mai aveau pleoape, erau arse

Amintirile serii de 30 octombrie, când în clubul Colectiv s-a dezlănţuit iadul, sunt cat se poate de vii in mintea si sufletul celor care au fost atunci acolo. Printre ei, subofiţerul Mihai Ionescu, cel care a îngroşat pătura salvatorilor care au stins focul din clubul groazei. Într-o relatare cutremurătoare acesta rememorează clipele ce au schimbat sute de vieti pentru totdeauna.

28 nov. 2015, 14:46
Mărturia sfâşietoare a unui poliţist care a scos răniţii din Colectiv: Nu mai aveau pleoape, erau arse

Un politist in varsta de 47 de ani credea pana acum o luna că le-a cam văzut pe toate. Este însă un munte de om care se face mic cand povesteste ce a trait, ce a simtit, ce a salvat, ce a pierdut în incendiul din clubul Colectiv. Imaginile de coşmar nu-i dau pace. Parcă totul s-a întâmplat ieri.

„Continuau să iasă dintr-un nor negru de fum înecăcios, care te sufoca chiar şi afară, în aer liber. Nici nu puteam deosebi dacă sunt bărbaţi sau femei. Erau doar nişte trupuri negre care umblau. Fără păr pe cap, cu feţele arse, cu pielea şi carnea căzută până la os… Ca nişte zombi… Toţi ne întrebau cum arată. Ce să le fi spus?!? Îşi mai spuneau unul altuia ce răni au la faţă. Unul dintre ei stătea ghemuit pe nişte trepte şi spunea întruna, gâtuit, «Doamne, ce am păţit»? La un moment dat, şi-a pus a deznădejde mânile pe faţă, dar, când a tras palmele, pielea feţei i-a rămas în palme… Toată faţa îi era în palme”.

Vezi şi: Andrei Găluţ a aflat că iubita şi colegii i-au murit în incendiul din Colectiv. Reacţia lui îţi rupe sufletul

Poliţistul continua si descrie cutremurator de plastic ce a simtit vazand oameni cu gurile, nasul sau urechile topite de flacari: „Cum să-i fi ajutat? I-aş fi luat în braţe, dar nici nu aveam de unde să-i apuc, pentru că pocnea pielea pe ei. Îmi era teamă că acolo unde pun eu mâna se ia pielea, cade carnea. Le-aş fi provocat şi mai multă suferinţă. Pe cei mai valizi îi transportam ţinându-i de sub braţe. Pe cei foarte arşi îi puneam să se sprijine în vârful degetelor de palmele mele. Aşa îi duceam, încet, la medici, timp în care ne întrebau de o mie de ori cum arată, de ce nu pot să clipească? De ce? Pentru că nu mai aveau pleoape, erau arse… dar ce să le spun?”, povesteşte omul legii, potrivit libertatea.ro.

După ce a ajuns acasă, dimineaţă, când clubul a fost golit, a făcut trei duşuri. „Mi se părea că nu iese mirosul de ars de pe mine. Dar era, de fapt, în mintea mea”, spune poliţistul.

Avertisment pentru răniţii din Colectiv. La ce pericole sunt expuşi la aproape o lună de la incendiu

Până în prezent, bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.