Mărturia tulburătoare a unui medic italian: „50% dintre pacienţii cu coronavirus de la terapie intensivă mor”

Marco Resta, directorul adjunt al secţiei de terapie intensivă a spitalului Policino San Donato, a relatat pentru Reuters amănunte devastatoare ale luptei medicilor italieni cu epidemia de coronavirus.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 08:05
Mărturia tulburătoare a unui medic italian: „50% dintre pacienţii cu coronavirus de la terapie intensivă mor”

Doctorul a povestit cum pauza de masă, care altădată era petrecută mâncând sau odihnindu-se, acum s-a transformat în momentul când medicii sună familiile celor internaţi, pentru a le oferi detalii despre starea pacieţilor sau, după caz, pentru ca aceştia să-şi poată lua rămas bun.

„Chiar dacă nu există nici o şansă de recuperare, trebuie să te uiţi în ochii pacientului şi să-i spui că totul o să fie bine. Iar minciuna asta te distruge”, a relatat medicul.

Pe durata a trei săptămâni, 1.135 de persoane au avut nevoie de internare la terapie intensivă în Lombardia, dar regiunea dispune de doar 800 de astfel de locuri, a adăugat doctorul Giacomo Grasselli, şeful unităţii de terapie intensivă a Spitalului Policino, diferit de San Donato.

Marco Resta a mai avertizat asupra unei realităţi tulburătoare, anume faptul că 50% din pacienţii infectaţi cu coronavirus şi ajunşi la terapie intensivă mor, spre deosebire de rata obişnuită a deceselor din această secţie, care este de aproximativ 16%.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS: 246 de cazuri confirmate în România. 29 de cazuri noi faţă de ultima raportare