Mărturie cutremurătoare a colegei de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoşani. „Când am ridicat capul, era vânătă!”

Cazul morţii Alexandrei Ivanov în maternitate a şocat întreaga Românie, iar acum apar dezvăluiri cutremurătoare despre momentele prin care a trecut tânăra gravidă, lăsată să aștepte mai bine de șapte ore ajutorul medicilor din Botoșani.

30 aug. 2023, 16:08
Mărturie cutremurătoare a colegei de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoşani. „Când am ridicat capul, era vânătă!”
Mărturie cutremurătoare a colegei de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoşani. "Când am ridicat capul, era vânătă!"

Mărturie cutremurătoare a colegei de salon a Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la spitalul din Botoşani. Una dintre femeile internate în acelaşi salon susţine că niciun medic nu a trecut să le vadă. „Tot plângea că o doare. Spre dimineață a spus că nu are aer, simte că nu are aer. Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă. Gura și nasul îi erau vinete. Am chemat repede și a venit asistenta și ea tot spunea că nu are aer. Între timp i-a luat tensiunea, i-a pus aparatul de monitorizare și au mai venit cinci-şase asistente la patul ei. Eu nu am văzut să fi venit vreun medic, nu a fost medic”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Citeşte şi: Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

De asemenea, Monitorul de Botoşani a reuşit să dea de urma celor două paciente care au fost colege de salon cu Alexandra. Martore la tot calvarul prin care a trecut fata, acestea au fost audiate şi de poliţişti. Ambele au fost paciente ale aceluiaşi medic la care a fost şi Alexandra, fiind supuse unor intervenţii de chiuretaj, la fel cum ar fi urmat în cazul tinerei.

„Ea a venit cam pe la 12:00. Când am deschis ochii am văzut-o că era pe pat, nu ştiu cine şi cum a adus-o. După a venit doamna asistentă şi i-a pus o perfuzie, pentru că spunea că o doare burta. Perfuzia i-au pus-o pe la 12:30, cu calmant. A întrebat-o dacă a mai lăsat-o durerea, însă Alexandra a spus că nu. Cam la 5-10 minute, asistenta tot venea şi o întreba dacă sângerează, dar ea de fiecare dată spunea că nu”, povesteşte una dintre vecinele de salon.

În momentul în care Alexandra a avut nevoie să meargă la baie, asistenta i-a adus iniţial un bazinet. Aceasta a spus că nu îl poate folosi, iar asistenta de pe secție s-a oferit să o însoţească la baie.

„Doamna asistentă a mers cu ea la baie de mai multe ori, după care o aducea înapoi.  Aproape toată noaptea a fost aşa. Spre dimineaţă, însă, mergea singură la baie. Doamna asistentă o tot întreba dacă vrea să meargă cu ea, însă Alexandra spunea că vrea să meargă singură. Pe parcursul nopţii a tot spus că o doare, însă după ce i-au făcut calmantul părea că s-a mai liniştit. După vreo două ore de la prima perfuzie, i-au mai făcut încă un calmat, din câte îmi aduc eu aminte.

Mai spre dimineaţă Alexandra a mers de mai multe ori la baie, iar de fiecare dată când se întorcea bea apă. Se mai punea în pat şi se strângea acolo, mai spunea că o doare, mai stătea şi la geam. Doamna asistentă tot venea şi o întreba dacă o doare, dacă sângerează, însă Alexandra spunea că nu sângerează.

Ea când a venit în salon avea branula deja pusă la mână. Eu aşa îmi aduc aminte din salon, că i-au pus perfuzia cu un calmant şi după i-au mai pus încă un calmant. Asistenta mergea cu ea la baie şi verifica şi în vasul WC-ului să vadă dacă nu a sângerat sau dacă nu îi curge de la sarcină”, a continuat femeia, care confirmă, însă, ceea ce acuză şi familia tinerei: medicul nu ar fi trecut deloc prin salon: „Eu nu am văzut-o pe doamna doctor. Poate o fi trecut cât am aţipit eu, nu ştiu dacă a fost sau nu”.

Citeşte şi: Cabinetul particular al doctoriței care era de gardă când a murit Alexandra a fost vandalizat. Doi medici din Botoșani nu i-au răspuns tinerei la mesaje

Alexandra Ivanov a murit sub ochii medicilor, pe 18 august, la Spitalul Județean din Botoșani. Potrivit certificatului medical constatator, ca urmare a „unei sarcini oprite în evoluție, complicată infecțios”. A lăsat în urmă trei copii, cu vârste între 1 și 4 ani.