Mărturie ȘOCANTĂ făcută de șoferița care a ucis două fetițe pe trotuar în Capitală: A încurcat pedala de frână cu cea de accelerație

Şoferiţa de 56 de ani care a ucis cu mașina două fetiţe aflate pe trotuar le-a spus poliţiştilor că nu conduce prea des şi că a încurcat pedala de frână cu cea de acceleraţie.

28 feb. 2021, 10:16
Mărturie ȘOCANTĂ făcută de șoferița care a ucis două fetițe pe trotuar în Capitală: A încurcat pedala de frână cu cea de accelerație

Femeia care a provocat accidentul din Bucureşti, în urma căruia două fetițe aflate pe trotuar au murit strivite de maşină, a fost audiată trei ore de polițiști.

Șoferița a fost audiată la sediul Brigăzii Rutiere. În cele din urmă, ea a fost lăsată să plece, faţă de ea nefiind luată vreo măsură preventivă.

I-au fost prelevate probe biologice, iar medicii legişti urmează să stabilească dacă a consumat alcool sau alte substanțe interzise.

Cum s-a întâmplat accidentul cumplit în care au murit cele două fetițe

O fetiţă de şase ani a murit, după ce a fost grav rănită într-un accident cumplit produs pe o stradă din sectorul 2 din Capitală. O șoferiță a pierdut a controlul mașinii, a intrat într-un stâlp, apoi în gardul unei case, rănind-o pe copilă şi pe o altă fetiţă de 14 ani care a ajuns în stare gravă la spital. Ulterior, și cea de-a doua copilă de 14 ani și-a pierdut viața.

După ce au văzut imaginile de coşmar, martorii s-au năpustit asupra femeii aflate la volan şi asupra pasagerului aflat în maşină cu care s-au luat la ceartă.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de Ambulanţă şi Poliţie. Medicii le-au transportat de urgenţă pe cele două fetiţe la spitalele Floreasca și Grigore Alexandrescu, ambele în stare gravă. Din păcate, niciuna nu a mai putut fi salvată.

„În jurul orei 15:40, Brigada Rutiera a fost sesizata prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe strada Mentiunii.

Din primele informaţii, conducatorul unui autovehicul care se deplasa pe str.Mentiunii ar fi pierdut controlul asupra directiei de mers şi a intrat in coliziune cu un stâlp iar din impact autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil unde a accidentat doi minori care au fost transportati la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După producerea accidentului rutier, atât conducătorul auto cât şi pasagerul au fost transportati la spital pentru îngrijri medicale. Se efectuează cercetarea la fata locului în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor producerii accidentului rutier.

Urmare evenimentului rutier, mai multe persoane ar fi exercitat violenţe asupra conducătorului auto şi pasagerului, fapt pentru care în cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire sau alte violenţe.

Cercetările sunt efectuate de Secţia 7 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, arată un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere