Mărturii ale spionilor SRI: Poveşti adevărate despre una dintre cele mai misterioase meserii din lume

Pentru prima dată, angajaţii SRI ies la lumină şi oferă informaţii despre viaţa de spion. Fără clişee şi fără exagerări, ofiţerii SRI au vorbit pe pagina de internet a serviciului despre cum este să fii spion în România.

14 iul. 2015, 08:22
Mărturii ale spionilor SRI: Poveşti adevărate despre una dintre cele mai misterioase meserii din lume

Ofiţerii de informaţii de la SRI au scos la iveală pe pagina de internet a instituţiei dedesubturile uneia dintre cele mai misterioase meserii din lume: cea de ofiţer de informaţii. Dincolo de clişeele din filme, spionii adevăraţi vorbesc despre multă muncă şi discreţie totală.

Când am venit în Bucureşti aveam 20 de ani, o valiză de student şi multe speranţe. Voiam să mă alătur unei echipe despre care auzisem că atinge limitele performanţei în nou înfiinţata brigada antiteroristă. În principiu, ceea ce facem poate părea dincolo de limitele normalităţii, dar nu are nimic extrem şi nu este decât rodul unei munci asidue şi ale unor eforturi care nu acceptă eşecul şi compromisul„, este mărturia unui ofiţer de informaţii.

Poveştile spionilor sunt despre succese pe care cei mai mulţi români nu le-au aflat şi nici nu le vor afla prea curând. Ofiţerii SRI acţionează cu maximă discreţie fără să aştepte laude. „Numele meu este Dana. Am absolvit Facultatea de Limbi străine şi cursurile de master ale Academiei de Informaţii. Ulterior am devenit ofiţer SRI şi îmi desfăşor activitatea la departamentul de interceptări. Îmi place că desfăşor o activitate cu rezultate imediate, pe de altă parte este frustrant că activitatea mea este percepută într-un registru negativ de unii care îşi imaginează că sunt interceptate toate mijloacele de comunicaţii„, a spus un alt ofiţer SRI.

Serviciul Român de Informaţii caută candidaţi din medii diferite, rezistenţi la stres, cu o inteligenţă peste medie şi capacitate mare de adaptare.

Citeşte şi: Un SPION CELEBRU a MURIT. A fondat celula ULTRASECRETĂ a serviciilor de informaţii