Medic, mărturii din „cea mai grea gardă”: Nicio PEDEAPSĂ nu îi va aduce înapoi pe MORŢI, avem nevoie de ADEVĂR

Un medic de gardă de la Spitalul Universitar de Urgenţă scrie că tinerii răniţi în incendiul din club ajunşi vineri noapte la unitatea medicală aveau răni grave şi spune că respiră încă fumul adus odată cu ei. "Nicio pedeapsă nu-i poate întoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevăr".

31 oct. 2015, 20:38

M-am întors acasă după cea mai grea gardă din experienţa mea de medic chirurg. Astă noapte am coordonat garda Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă. Mi-e greu să scriu, după suferinţa pe care am văzut-o în ultimele ore. Poveşti de viaţă întoarse ori distruse din cauza iresponsabilităţii şi a corupţiei. Imaginile nu pot surprinde tot iureşul ultimelor ore, emoţia, dar şi determinarea pe care le-am simţit în lupta noastră cu chinurile lor. Respir şi acum din fumul pe care l-au adus odată cu ei”, scrie pe contul său de Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Citeşte şi: Mărturii CUTREMURĂTOARE din infern: „Cum m-a ocolit moartea în clubul Colectiv”

Medicul Ina Petrescu adaugă că a avut alături colegi inimoşi, dintre care unii au venit de acasă.

Împreună am încercat să facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunşi la noi. Au vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trăit. Mulţi au arsuri majore pe corp, arsuri ale căilor respiratorii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon şi au necesitat intervenţii chirurgicale. Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată”, scrie doctorul.

Vezi aici întregul mesaj postat pe pagina ei de Facebook

Dr. Ina Petrescu dă asigurări familiilor tinerilor care se află la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti că medicii vor face tot ce este omeneşte posibil ca aceştia să se întoarcă acasă.

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la un club din Capitală. 27 persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 180 de răniţi au ajuns la spitalele de urgenţă din Bucureşti cu arsuri de diferite grade de gravitate. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul şi au predat raportul poliţiştilor şi procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care vor deschide o anchetă în acest caz. La locul tragediei s-au deplasat şi ministrul de Interne Gabriel Oprea şi secretarul de stat Raed Arafat, pentru a coordona acţiunea, iar sâmbătă dimineaţă a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Guvernul va declara trei zile de doliu naţional.