Mărturii COPLEŞITOARE despre studentul român MORT în Ucraina. Voia PREMIUL NOBEL şi plănuia să SCHIMBE lumea

Povestea tânărului româno-canadian mort în urma prăbuşirii avionului MH17 în Ucraina a marcat pe mulţi. Bunica lui este de neconsolat şi povesteşte că A.A visa să câştige un premiu Nobel şi să schimbe lumea în bine.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 14:34
Mărturii COPLEŞITOARE despre studentul român MORT în Ucraina. Voia PREMIUL NOBEL şi plănuia să SCHIMBE lumea

A.A., studentul român de la Medicină care a murit în avionul doborât de separatiştii pro-ruşi în Ucraina, îşi dorea să facă lumea mai bună şi aspira la un premiu Nobel.

Bunica băiatului plecat de mic copil în Canada, cu părinţii, dar întors în ţară pentru a studia medicina la Cluj, unde putea fi şi aproape de bunicii din partea mamei, a povestit în exclusivitate pentru România TV că nepotul ei era un copil remarcabil, care a trăit viaţa la o intensitate greu de descris în cuvinte.

„Vreau să schimb lumea. Vreau să ajung la un premiu Nobel. Vreau să dispară tot ce nu-i bine în lumea asta”. Acestea erau cuvintele pe care A.A le spunea adesea, după cum povesteşte bunica sa pe linie maternă, care prin fiecare cuvânt pe care îl spune despre nepotul ei parcă se străduieşte să-i menţină vie amintirea.

SFÂŞIETOR. Mărturiile BUNICII STUDENTULUI MORT în accidentul aviatic din UCRAINA: Am urlat, am ţipat VIDEO

A fost un om pe care nu părea să-l supere nimic, spune femeia, care şi-l aminteşte tot timpul fericit şi mereu gata să-şi dovedească afecţiunea

„Doamne, ce drăguţ era! Nu! Este! Am hotărât, ca să putem rezista, şi asta îi spun şi Ancăi (mama băiatului, n.r.), să ne împăcăm cu gândul că a trăit puţin, dar foarte intens. Şi a fost foarte fericit”, spune femeia.

Bunica Maria nu a uitat îmbrăţişarea nepotului care o iuea atât de mult. „Simt căldura aia… Doamne ce drăguţ era!”, spune femeia, de parcă băiatul ar fi îmbrăţişat-o acum câteva minute, nu în urmă cu câteva zile.

Andrei a urcat în avionul către Malaiezia Împreună cu prietena lui. Visau de multă vreme la această excursie. Iar pe Olga o iubea foarte mult. Soarta a făcut ca împreună să plece spre ceruri.

 

Bursă cu numele tânărului student mort în Ucraina

În semn de respect faţă de român, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca ar putea să îl onoreze cu o bursă care să îi poarte numele.

„Universitatea din România vorbea despre înfiinţarea unei burse în numele lui. Acest lucru mi se pare uimitor pentru că ceea ce voia să facă el era să schimbe lumea pentru a deveni un loc mai bun”, a povestit sora tânărului.

Mărturii SFÂŞIETOARE ale surorii românului mort în TRAGEDIA din Ucraina: Vreau să ştie cât de mult îl iubesc

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă, adaugă RIA Novosti.