Mărturii despre execuţia Ceauşeştilor de la unul dintre membrii plutonului de execuţie VIDEO

După 23 de ani, unul dintre membrii plutonului de execuţie al cuplului Ceauşescu s-a destăinuit la România TV. Dorin Cârlan şi-a amintit că a tras în acea zi de Crăciun cu gândul la colegii lui, morţi la televiziune.

RomaniaTV.net
26 aug. 2012, 07:48
Mărturii despre execuţia Ceauşeştilor de la unul dintre membrii plutonului de execuţie VIDEO

Dictatorul Nicolae Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au fost executaţi prin împuşcare în ziua de 25 decembrie 1989. Paraşutistul Dorin Cârlan a dezvăluit lucruri uluitoare despre ce s-a întâmplat la Târgovişte.

„Generalul Stănculescu ne-a chemat pe noi, paraşutiştii, la el şi ne-a zis: „Noi aici suntem cu un tribunal militar excepţional care îi va judeca şi îi va condamna pe cei doi soţi Ceauşescu. Dacă sentinţa va fi cea de condamnare la moarte, sunteţi în măsură să duceţi la îndeplinire această sentinţă?” Şi noi toţi am răspuns un „da” nici prea tare, ca să spargem zidurile pe acolo, dar nici prea anemic. Am zis un „da” categoric. Ne-am dus la tab şi i-am scos. Erau destul de bătrâni, destul de speriaţi, amărâţi. El mai avea cât de cât un aer de demnitate, de neînvins, iar ea ca o ţaţă tot timpul„, a spus Dorin Cârlan.

Acesta a povestit cum a tras în capul Elenei Ceauşescu 30 de cartuşe, de la distanţa de un metru. „Generaul Stănculescu ne-a chemat la dânsul. „Legaţi-i, luaţi-i şi omorâţi-i. Întâi pe el şi pe urmă pe ea”. I-am zis lui Ceauşescu: „Tovaraşe, am primit ordin să vă leg, mâinile la spate!”. Şi s-a executat. Ea se lamenta: „V-am crescut şi acum ne omorâţi ca pe nişte criminali!”, a mai povestit Sorin Cârlan.

„Cineva a dat ordinul. A spus că suntem atacaţi, că urmează să fim atacaţi de flota a VI-a americană care vine din Meditarană ca să-i scape pe ceauşeşti. Atât de bine ne-a prins zvonul, încât nu ştiu dacă au trecut trei minute  de la data zvonului şi până la data executării”, a adăugat paraşutistul.