Mărturii din infernul din China. O româncă a povestit calvarul prin care trec milioane de oameni

O jurnalistă româncă s-a întors recent din China. Ioana Gomoi a povesiti, la România TV ce a văzut și ce a speriat-o acolo.

RomaniaTV.net
26 ian. 2020, 13:23
Mărturii din infernul din China. O româncă a povestit calvarul prin care trec milioane de oameni

„Situaţia e destul de grava. Multe călătorii au fost anulate. Autorităţile de la Beijing au anuntat că o să închidă transportul cu autocare. Nu mai sunt lasate sa intre sau sa iasa din Beijing. Azi parca urmează masinile. E panica. Zvonul cu virusul a apărut cam de 3 săptămâni. Nimeni nu a negat existenta lui. Am zis ca e inca un zvon, pănă nu vine comunicare oficiala nu bagam de seama. E si sentimentul strainului in China daca nu inteleg bine limba”, a povestit românca. 

Ioana Gomoi a vorbit şi despre măsurile luate de autorităţi în vederea evitării răspândirii virusului.

„Sunt difetire scanere de temperatura care te depisteaza şi vin imediat şi te scot din avion. Asta a patit o colega de a mea. În aeroportul din Grecia a fost imediat scoasa din avion şi trimisa la carantina pentru ca parea ca are temperatura”, a mai povestit femeia.

 

China a confirmat duminică 1.975 de cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56. Peste 11 milioane de persoane sunt vizate de restricţii privind circulaţia la Wuhan.