MĂRTURII în PREMIERĂ despre operaţia fostului preşedinte Traian Băsescu la Spitalul Militar

Publicat: Vineri, 04 Noiembrie 2016 23:32 // Actualizat: Vineri, 04 Noiembrie 2016 23:34 // Sursa: romaniatv.net

Traian Băsescu a bifat în 2007 o premieră medicală. A fost primul preşedinte în exerciţiu care a ales să fie operat într-un spital din România. Generalul Ioan Sîrbu, medicul care a condus echipa medicală la acea intervenţie, a ales să vorbească acum despre riscurile operaţiei, dar şi ce gesturi a făcut fostul preşedinte faţă de medici.

Foto: Romania TV

La 9 ani de la operaţia de tiroidă pe care a suferit-o Traian Băsescu la Spitalul Militar, generalul Ioan Sîrbu a ales să povestească culisele internării fostului preşedinte. Şeful echipei medciale a dezvăluit care au fost cele mai mari riscuri ale operaţiei.

"Unul din riscurile cele mai mari era un șoc hemoragic. Un alt risc care ne-a creat mare emoție: pe acolo pe lângă tiroidă trece laringeul. Imaginați-vi-l pe președintele de atunci cu o voce pițigăiată. Era un om în exercițiu și cred că talentul unui președinte, unui orator stă în vocea sa. După ce s-a produs intervenția, s-a făcut examenul patologic, la trezire, cea mai mare emoție a fost a chirurgului. Primul lucru a fost să verifice vocea. Ne-am relaxat că totul a fost bine", a declarat medicul Ioan Sîrbu.

Medicul şi-a amintit şi cel mai amuzant moment al internării preşedintelui. Deşi iniţial refuzase să stea în spital, cu o seară înainte de operaţie, Băsescu a fost cazat într-un salon special cu tot cu birou. La un moment dat, fostul preşedinte a chemat toată echipa la el. Medicii se gândeau că preşedintele s-a răzgândit asupra operaţiei, când colo.

"Deschidem, intrăm cu toții. Domnul președinte era la birou. Ce credeți că făcea? Era septembrie, perioada pepenilor, curăța pepeni foarte tacticos, îi punea într-un bol și cică: Domnilor, am o rugăminte, m-am gândit ca acum, înainte de culcare, să servim pepene. Vreau să vă spun că acela a fost momentul în care a sudat echipa și s-a împrietenit cu ea, am început poveşti", a spus medicul.

Citeşte şi Traian Băsescu a împlinit 65 de ani. Care este cel mai frumos cadou pentru el FOTO

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H