MĂRTURII ŞOCANTE ale victimelor atentatului din Burgas: A explodat. Am văzut fragmente din cadavre

Un atentator sinucigaş pare a fi responsabilul pentru atacul sângeros din Bulgaria. Camerele de supraveghere din parcarea aeroportului bulgar Burgas au surprins în imagini un bărbat care dădea târcoale autocarelor destinate turiştilor israelieni. Identitatea acestuia nu a fost încă stabilită, actele găsite asupra lui fiind false. În timp ce poliţia încearcă să elucideze misterul atacului, supravieţuitorii îşi amintesc cu groază clipele prin care au trecut.

RomaniaTV.net
19 iul. 2012, 09:41
MĂRTURII ŞOCANTE ale victimelor atentatului din Burgas: A explodat. Am văzut fragmente din cadavre

Turiştii tocmai aterizaseră la Burgas şi se îmbarcaseră în autocare, când a avut loc atacul.

„Stăteam în spatele autocarului. A fost o explozie mare, foarte puternică, toate geamurile s-au spart, iar cioburile au căzut pe noi. Când ne-am dezmeticit, nepotul meu mi-a spus să sărim pe fereastră. A sărit el, a sărit şi fiica mea şi când eram pe punctul de a sări, am văzut cum autocarul se umple de fum. Am ştiut că dacă rămân înăuntru va exploda, aşa că am sărit şi eu pe geam”, a spus unul dintre supravieţuitori.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Jerusalem Post, martorii oculari au declarat că explozia s-a declanşat în partea din faţă a autocarului. „Urcaserăm în autocar. Erau mulţi oameni acolo. Deodată a urcat cineva şi a explodat ceva. Am auzit o explozie. Şi am văzut fragmente de cadavre. Am încercat să ieşim”, a declarat o tânără. „Uşa era închisă. Dar era o gaură în lateral, prin care eu şi prietenii mei am ieşit”, a povestit ea.

„Oamenii alergau în toate părţile, în panică. Ne-am dat seama că durează prea mult coborârea, aşa că am sărit pe fereastră şi ne-am îndepărtat cât mai mult cu putinţă. Explozia s-a auzit de undeva din dreptul roţilor, am crezut iniţial că a explodat un cauciuc, dar imediat a apărut un fum gros, negru. Nu mai puteam să respirăm”, au declarat alţi pasageri.

Imediat după atentat, aeroportul a fost închis, iar toate zborurile au fost redirecţionate către Varna.

Oficialii bulgari şi cei israelieni încearcă acum să-i identifice pe făptaşi. „Suntem hotărâţi să aflăm cine a comandat şi cine a executat acest atentat, ca să reglăm conturile cu ei”, a precizat ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak.

Israelul a trimis în Bulgaria două echipe de intervenţie, ca să acorde ajutor victimelor.