Mărturiile cutremurătoare ale mamei Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie. ”Mi-a zis: mama, ajută-mă”

Moartea Alexandrei, gravida în vârstă de 25 de ani din Botoșani care a fost lăsată de medici să moară în agonie pe un pat de spital a șocat întreaga țară. După ce familia tinerei mame a făcut publice mesajele în care aceasta îi implora pe medici să o ajute, oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

29 aug. 2023, 18:46
Mărturiile cutremurătoare ale mamei Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie. ”Mi-a zis: mama, ajută-mă”
Mărturiile cutremurătoare ale mamei Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie

Mărturiile cutremurătoare ale mamei Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie. Marți dimineață, la sediul IPJ Botoșani, au început audierile, în prezența avocatului familiei.

Citește și Vasile Bănescu (BOR), mesaj dur după moartea tinerei în maternitatea Botoşani: „Moartea înlăcrimatei Alexandra ne privește (în ochi) pe toți”

Mărturiile cutremurătoare ale mamei Alexandrei, gravida din Botoșani lăsată de medici să moară în agonie

Primii care au dat declarații au fost soțul Alexandrei, părinții și fratele tinerei cu care aceasta a ținut legătura până în ultimul moment.

„De la acel mesaj (ultimul – nu am aer, nota red.) nu am mai putut să…atunci, abia atunci, deci eu am avut încredere în colegele mele, în sistem. Dacă așa puteam să mă duc. Și eu eram de gardă. Puteam să mă duc peste medic, dar am zis că nu îndrăznesc. Noi pentru asta lucrăm, pentru asta muncim. Ca să ajutăm oamenii. Eu nicio clipă nu m-am gândit că nu o să intervină. Dar după ce am primit mesajul nu am aer, nu mi-a mai răspuns la telefon absolut nimeni, atunci am alergat la Maternitate. Și îmi pare rău acum, bine, regretele sunt târzii, puteam să mă duc peste ea, mă duceam acolo, lăsam serviciul, nu știu, găseam pe cineva să îmi țină locul”, a declarat Doina Miron, mama Alexandrei.

Mama Alexandrei a dezvăluit că și ea este asistentă și nu s-ar fi gândit vreodată că un cadru medical îi va lăsa fiica să moară, mai ales că toate asistentele șefe cu care ea a vorbit în noaptea fatidică i-au dat asigurări că Alexandra e bine.

„Nu m-am gândit nicio clipă, și eu sunt asistentă, bine eu lucrez cu copiii, dar toți sunt ființe și nu m-am gândit nicio clipă când mi-a zis: mama, ajută-mă. I-am zis: avem încredere că o să vină la tine. Am dat mesaje la toate asistentele șefe cu care colaboram, toate m-au asigurat, trebuie să vină medicul, trebuie să vină să-și facă datoria”, a mai spus mama Alexandrei.

În aceste momente, pe lângă ancheta deschisă de reprezentanții poliției, și Colegiul Medicilor conduce o investigație în acest caz.

De asemenea, cazul este cercetat și de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar în zilele următoare urmează să fie chemaţi la audieri şi ceilalţi implicaţi şi să se efectueze şi o expertiză informatică asupra telefonului Alexandrei.

Citește și Bogdan Mocanu rupe tăcerea! Care este adevăratul motiv al despărțirii dintre Jador și Alexandra. ”S-a umplut paharul la amândoi”